Noroff-forskere har bidratt i utvikligen av verdens dummeste robot, The Artificial Stupidity System (A.S.S). Systemet skal blant annet brukes til å forstå dumme valg.

Oppdatert: Dette var årets aprilspøk fra Noroff. Under kan du lese artikkelen i sin helhet.

Artificial Intelligence har vært buzz-ordet det siste året, og var tema for weekendseminaret Demystifying Deep Learning and AI på Noroff Oslo i Mølleparken i slutten av mars.

Nå har flere av de mellomstore utviklerselskapene på vestkysten av USA gått sammen for å skape kunstig intelligens sin motvekt – kunstig dumskap. Representanter for Noroff vært i Palo Alto og bidratt til prosjektet.

A.S.S

Verdens dummeste robot har fått navnet The Artificial Stupidity System, eller A.S.S i kortform. Systemet er designet til å ta de dummeste valgene isteden for de smarteste.

A.S.S skal etter planene brukes i politikken, hvor ambisjonen er å lære politikere hva som er uintelligente valg. A.S.S vil kunne vise konkrete eksempler på en lite gjennomtenkt beslutning. Politikere skal kort og godt lære av robotens feil, uten at noen tar skade av det.

I utgangspunktet var prosjektet ment som en treningsøvelse for nye ingeniører i utviklerfirmaene hvor idéen først oppsto, men det tok ikke lang tid før de ferske ingeniørene så potensialet til A.S.S.

Morsom testperiode

– Et av de dummeste valgene roboten har tatt så langt er å sjekke om det er strøm i et uttak ved hjelp av en komponent av veldig strømledende materiell som er koblet til roboten selv, sier prosjektleder fra Palo Alto - Zack Markburg. – Valget ville ikke ødelagt roboten, men en smart robot ville noe kommet opp med en bedre løsning enn dette.

– Men vil ikke den fullt funksjonelle prototypen bare kortslutte seg selv?

– Godt spørsmål. Den er designet til å ikke kunne ta seg selv av dage. Den vil altså ikke gå inn i en dusj og skru på vannet. Når A.S.S er helt ferdig og klar for plassering så vil den komme i form av en liten boks som man kobler til systemet, med en klar ”ordre” om å gjøre dumme valg, men ikke å ødelegge seg selv, kan du si.

Hva med navnevalget?

Det er jo naturligvis noen som har stusset over navnevalget, Artificial Stupidity System – forkortet A.S.S. Dette er rett og slett et uhell, skal vi tro utviklerne fra Silicon Valley:

– Det er visst ikke bare roboten vår som gjør mindre gjennomtenkte valg, sier Markburg.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top