Lærerne har fra dag én vært veldig opptatte av at vi skal lære å produsere det vi trenger for å komme i jobb etter studiet, sier 34-åringen.

William Martinsen er 34 år gammel, bor i Oslo og studerer UX-design. Han er allerede utdannet grafisk designer, men har innsett at UX-design er noe bare vil bli mer og mer ettertraktet i de kommende årene.

Jeg føler jeg ville blitt hengende etter om jeg ikke satte meg inn i UX-verdenen. Jeg har også alltid vært veldig interessert i web- og interaksjonsdesign, derfor følte jeg at dette var midt i blinken.

Min plan er å jobbe som UX designer i et Oslo-byrå og håper å etter hvert kunne jobbe som Senior designer innen UX. Med erfaringene jeg har som grafisk designer og det faglige påfyllet jeg får gjennom dette årsstudiet, håper jeg at det skal gå bra, sier han engasjert.

William er veldig fornøyd med studievalget sitt.

Det vi lærer gir oss verktøyene vi trenger for å skape brukervennlige produkter. William Martinsen

Vi er alle brukere av noe, enten det er nettsider, systemer eller fysiske ting. Det jeg syns er spennende med dette fagfeltet er at det vi lærer gir oss verktøyene vi trenger for å skape brukervennlige produkter, og tillegg lærer vi å forbedre og optimalisere allerede eksisterende produkter.

Han fortsetter:

Det som hittil i studiet har vært absolutt mest interessant tror jeg må være semesteroppgaven vi nettopp har levert. Her fikk vi tatt i bruk alt vi har lært så langt, og jeg fikk et mer helhetlig inntrykk av en prosess i et UX-prosjekt, forteller han engasjert.

«"

Koblingen mellom studiet og bransjen

I løpet av studiet får studentene jobbe med reelle problemstillinger. Noroff er svært opptatt av studiene som tilbys skal være bransjerettet og at studentene skal være hands-on fra første dag.

En del av lesestoffet har vært case studies fra reelle prosjekter. Dette har vært veldig interessant og det gir deg en idé om hvordan man jobber som en UX-designer, og hva som forventes av det man leverer, sier William.

Lærerne har fra dag én vært veldig opptatte av at vi skal lære og produsere det vi trenger for å komme i jobb etter studiet. Det virker som om Noroff er interessert i, og behjelpelige med, å styre deg i riktig retning sånn at veien til jobb er lettere.

Han fortsetter:

Lærerne er også veldig flinke til å svare raskt selv om man studere på nett. De gjør alt for at man skal føle seg forstått og at man får den hjelpen man trenger! Likevel så har det hendt at jeg har lurt på noe og fått svar over helgen, da må man bare sette seg inn i problemet på nytt på mandag og nøste opp i hva det var man lurte på.

«"

Studiehverdagen

William har allerede vært i arbeidslivet i flere år og han har rukket å opparbeide seg en god struktur i hverdagen, også som nettstudent.

Mandag starter som regel klokka 10 med en kaffe og en rask kikk på ukens moduler, både forelesninger og lesestoff. Siden vi har én innlevering i uka, pleier jeg å begynne med å lese gjennom oppgaven, så jeg vet litt hva jeg skal tenke på når jeg begynner å lese. Jeg jobber i snitt 6 timer om dagen, og jeg prøver alltid å komme gjennom alt og levere oppgaven før fredag ettermiddag – det er deilig å offisielt kunne ta helg.

Til kommende studenter har han disse rådene å komme med.

Allier deg med andre fra samme studium. Gjerne i samme by, men over nett har også vist seg å fungere godt!

Les også godt gjennom ukesoppgavene før du begynner å lese på ukens stoff (moduler). Vær aktiv med studenter og lærere på discord, og spør om det du lurer på. Ikke gi deg før du får svar på spørsmålet ditt, avslutter han.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top