nettstudent

Julie, Ada og Andreas lever ingen A4-liv. De kombinerer hver for seg nettstudier med gårdsdrift, seilbåt og småbarnsliv.

Ved å velge nettstudier er det Julie Wilhelmine Schick (25), Ada Elise Håberg (27) og Andreas Steffensen (29) som er sjefen – over tid, sted og ikke minst egen utvikling.

Den tradisjonelle studiemalen passer ikke for alle våre studenter. Å være student og ung mamma, drive bondegård eller seile oppover norskekysten er nok det mange vil kalle et litt annerledes studentliv.

De tre studerer frontend-utvikling ved Noroff Nettstudier, en toårig teknologiutdanning hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. 

Studiene gjennomfører de fra ulike steder i Norge. På grunn av teknologien er det mulig å følge forelesninger, levere inn oppgaver og holde tett kontakt med faglærere og medelever.

Les videre, og la deg inspirere av de tre nettstudentene:

 

Julie (25) ble ung mamma som 16-åring og falt utenfor det "vanlige" utdanningsløpet.


Jeg var fast bestemt på å få en utdannelse jeg kunne bruke i arbeidslivet. Det ble bare satt litt på vent, mens jeg tok meg av sønnen min. Etter å ha fullført voksenopplæring, ble nettstudier en kjærkommen løsning. Dette gir meg muligheten til å ta igjen mye «tapt», samtidig som jeg fortsetter framover, sier Julie.

Da jeg leste om frontend-utvikling, som jeg ikke en gang visste at var et eget studium, var det midt i blinken for hva jeg ønsket å holde på med, forteller 25-åringen engasjert.

Hun søkte umiddelbart, og setter stor pris på fleksibiliteten nettstudiene gir henne.

Som mor må jeg definitivt være strukturert og planlegge dagene. Heldigvis gir nettstudier meg mulighet til å være fleksibel dersom uforutsette ting dukker opp, som at sønnen min plutselig blir syk. Jeg opplever likevel at god planlegging gjør nettstudier til en utrolig god måte å vokse på.

På spørsmålet om hva hun synes om nettstudier svarer hun:

Jeg vil anbefale nettstudier til alle som klarer å jobbe strukturert og ta ansvar for egen læring og for dem som har behov for et studium der man ikke er avhengig av å være et spesifikt sted til en bestemt tid. Man må veie opp hva som er viktigst for én selv- sosialt miljø eller fleksibilitet. Som alt annet må man ofre noe for å få noe annet.

Hun avslutter:

Jeg er i hvert fall veldig glad for at nettstudier finnes!


Ada Elise (27) kombinerer nettstudier og gårdsdrift i Sogn og Fjordane.


Å kombinere nettstudier og gårdsdrift er ingen problem. Jeg pleier å jobbe med nettstudiene mine på dagtid som en vanlig arbeidsdag, og setter av resten av ettermiddagen og kvelden til familien og gården.

Hun har samboer og barn, og sammen driver de gård i Sogn og Fjordane.

Vi driver med den utrydningstruede norske geiterasen Kystgeit. Dette er ganske enkel gårdsdrift, fordi geitene går ute mesteparten av året. Nå er det snart kjeing, da blir det mye arbeid i fjøset. Denne tiden av året er den jeg liker best når det kommer til gårdsdrift, innrømmer 27-åringen.

Hvorfor falt valget på nettstudier?

På grunn av livssituasjonen min var det vanskelig å flytte- derfor er nettstudier utmerket. Jeg har lenge hatt en drøm om å starte noe eget. Det er først nå når jeg studerer frontend-utvikling hos Noroff at jeg har funnet veien jeg vil gå. Jeg vil starte opp en egen bedrift til sommeren, hvor jeg kan tilby frontend-utviklingstjenester. Den skal hete Snippnet.

Reaksjonene jeg har fått fra de rundt meg på at jeg skulle bli nettstudent har utelukkende vært positive. Det måtte nesten bli sånn, når man har bosatt seg og etablert seg på bygda.


Andreas (29) sin studentbolig er en 44 år gammel seilbåt. 


Jeg jobber der jeg har dekning. Nettstudier gir meg friheten til å reise rundt og utforske vår nydelige kyst i min seilbåt fra 1974, sier Andreas.

Nå seiler han sakte oppover norskekysten, og er for tiden i Lofoten.

Jeg hadde bil, en godt betalt jobb og var ganske fornøyd med det. Men det var fortsatt noe som manglet. Jeg hadde et ønske om å utvikle meg faglig. Jeg sluttet i jobben, solgte alt jeg eide og kjøpte seilbåten.

Slik har han bodd siden han startet på Noroff Nettstudier i fjor.

Hva gjorde at valget falt på akkurat frontend-utvikling?

Det er et bredt fagfelt, som kombinerer det kreative og logiske. Det er også et utfordrende fagfelt, som er i stadig endring og utvikling. Man blir aldri ferdiglært, sier 29-åringen.

Ved siden av studiet forteller han om spennende prosjekter han har på gang.

Sammen med Kunnskapsstrening IT og Fortid i Framtida holder jeg på å utvikle et kunnskapsbasert spill om overtro og historie for 6-7 åringer, hvor jeg har prosjektlederrollen. Jeg får god bruk for det jeg lærer hos Noroff.

Vil du anbefale nettstudier til andre?

Nettstudier krever at man legger ekstra arbeid ned på egenhånd. Men så lenge man har troa på seg selv og jobber med oppgavene så går det helt fint. Man får virkelig igjen for arbeidet når man ser fremgangen, avslutter han.

Slik studerer du på nett


Noroff Nettstudier har oppstart 5. mars, men du kan fremdeles søke:

Velg mellom heltid og deltid

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top