– Grafisk Design har alltid fascinert meg, men jeg har ikke hatt muligheten tidligere til å lære mer om det.

Pauliina Viinikanoia studerer grafisk designNoroff Nettstudier. Opprinnelig fra Finland, har Pauliina bodd og jobbet i både Kina og California og har i løpet av disse oppholdene vært nettstudent.

– Jeg tror ikke nettstudiet hadde fungert uten veilederne online. Jeg setter veldig pris på deres innsats og at de svarer absolutt alle spørsmål – også de mest tullete og lite gjennomtenkte spørsmålene, sier hun.

– Jeg fant Noroff gjennom en norsk venn som også var nettstudent i grafisk design på den tiden mens jeg bodde i Kina. Jeg trengte noe interessant å fylle dagene med som også kunne være positivt for karrieren min i framtiden.

Jeg trengte noe som var interessant og som ville bidra til min karriere.Pauliina Viinikanoja

– Jeg er mor til tre små barn og har en mann som reiser mye, så det er stort behov for meg hjemme, men jeg elsker prosjektene mine og studietiden min når jeg klarer å skvise inn en time eller to.

– Hva var det med grafisk design som fanget din interesse?

– Jeg har alltid vært interessert i semiotikk og brands, og tok et par fag i grafisk design når jeg studerte på Universitetet i Helsinki. Det var spennende, men du lærer jo ikke så mye med bare et par fag. Men senere jobbet jeg som partner i en bedrift som brukte grafiske designere til å lage visuelle storyboard. Jeg beundret alltid arbeidet deres og gjør det fremdeles. De er så talentfulle og alle hadde sin egen spesifikke stil. Jeg tror det var bare rett og slett riktig tid og sted for meg til å endelig fordype meg i interessen min.

Artikkelen fortsetter...

Nettstudier

Foto: Adobe Stock.

Verden rundt

Pauliina og familien flyttet til Kina i 2014 og bodde der i tre år før de flyttet tilbake til California i 2017. Hun med sine nettstudier på deltid mens hun var i Kina.

– Kina var definitivt en spesiell tid. Landet har en veldig levende kultur og det gav oss en unik mulighet til å møte folket, lære om kulturen og språket deres, og utforske nydelige landområder.

– Likevel, var det litt vanskelig å studere der i begynnelsen fordi de fleste vestlige websider er begrenset eller stengt. Det tok evigheter å laste ned Lynda-forelesningene og deretter prøve å finne nyttige materialer uten Google!

Jeg sier gå for det.Pauliina Viinikanoja

– Hvordan er det å være nettstudent i et kreativt fag som grafisk design?

– Å være kreativ med tre små springende rundt deg kan noen dager være overveldende, men du lærer å sette pris på tiden din og bruke den mer effektivt. Jeg liker at jeg kan fortsatt være involvert i ting som min sønns hockeytrening eller datteren min sine turntimer. Du vet aldri hvor du finner inspirasjon, du må bare holde øynene åpne.

– Vanligvis gjør jeg oppgavene mine på mandager, onsdager og fredager når de to eldste barna er på skolen og i barnehagen. Heldigvis sover den yngste fremdeles store deler av dagen, så jeg har som regel morgenene for meg selv.

– Da vi var i Kina var vi foran Norge i tidsforskjellen så da hadde jeg massevis av tid til å levere oppgavene mine, men i California er Norge foran oss igjen og jeg må huske på å levere oppgavene en dag tidligere!

– Hvilke råd kan du gi til nye nettstudenter?

– Jeg sier gå for det. Det krever innsats og du må være disiplinert for at det skal gå, men du får mye igjen for det. For meg har det ikke bare vært en måte å lære mer om et fag, men også gitt tilhørighet til en gruppe mens jeg har flyttet verden rundt.

– Ville du anbefalt andre å prøve nettstudier?

– Det er definitivt et godt valg dersom du trenger en fleksibel timeplan og studievalg, sier Pauliina.


Noroff Nettstudier – Oppstart januar, mars, august og oktober

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top