Julie Fjeldsbø, nettstudier

– Jeg kan kombinere det kreative med data og teknologi, sier Julie Fjeldsbø (22).

– Når man har grafisk design i bunn så kan man spesialisere seg med så utrolig mye forskjellig, alt fra web og utvikling til typografi eller konseptutvikling. Dette gjør at man har mange ulike muligheter når man skal søke jobb, sier Julie Fjeldsbø (22).

Julie bor i København og studerer på grafisk designNoroff Nettstudier. Opprinnelig fra Bergen, har hun bodd i København gjennom hele studieløpet på snart to år.

– København er en nydelig by! Det er alltid mye å finne på og byen sprudler av liv. Hadde jeg kunne valgt så hadde jeg flyttet alle venner og familie hit og bodd her istedenfor å reise hjem til Bergen.

Man har mange ulike muligheter når man skal søke jobb.Julie Fjeldsbø

– Da jeg flyttet til København var det for å studere grafisk design her. Men når de regnet om karakterene mine fra den norske til den danske karakterskalaen så kom jeg ikke inn der jeg søkte. Da endte jeg med å lese opp og ned på nett for å finne andre løsninger, og så fant jeg Noroff. Jeg ønsket ikke å ha noe friår så jeg søkte meg rett inn på nettstudier hos Noroff og heldigvis var det akkurat startet en gruppe jeg kunne hive meg på.

– Det som appellerer til meg med grafisk design er for det første at jeg får godt utløp for de kreative ferdighetene mine, spesielt siden jeg alltid har vært glad i å tegne. Og at jeg kan kombinere det kreative med data og teknologi – jeg liker veldig godt koding og webdesign.

– Hvordan er det å studere på nettstudier?

– Jeg er et B-menneske, og da er nettstudier veldig fint. Jeg har som regel rolige morgener, og starter å lese rundt 11. Jeg sitter som regel hjemme ved stuebordet, noe som krever mye selvdisiplin, men er også super fleksibelt fordi man kan lage seg lunsj når det passer og man har frihet til å ta en pause når det ønskes. Jeg kan godt slutte å lese i fire-tiden og heller ta opp igjen noe arbeid på kvelden. Jeg er ofte veldig kreativ på kveldene, så de fleste gode ideene skribles ned etter kl. 18.

Artikkelen fortsetter...

Studentarbeid, Julie Fjeldsbø, Nettstudier

Studentarbeid: Julie Fjeldsbø.

– I tillegg til å studere på Noroff, har jeg en studiejobb i et firma som heter Ørsted. Ørsted utvinner energi gjennom vindfarmer og bioenergi og har hovedkontor rett utenfor København. Der jobber jeg med grafisk design to til tre dager i uken.

– Da vi skulle ha internship i det fjerde semesteret av nettstudiene valgte jeg å gjennomføre det hos Ørsted. I internshipet har jeg så langt laget en intern nettside for IT, klistermerker, plakater, roll-ups, infographic, navneskilter, powerpoint presentasjoner, flyers, brosjyre, print-produkter og noe digitalt.

Vær strukturert fra start!Julie Fjeldsbø

Tilbakemeldingene fra Ørsted har vært ytterst positive, og Julie fikk bare A-er fra selskapet. Videre skal Julie studere en top-up og ta bachelorgraden digital konseptutvikling på KEA i København.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Vær strukturert fra start! Det er lett å la være å lese noen dager, men det er veldig vanskelig å ta igjen alt arbeidet som skulle vært gjort. Så det lønner seg rett og slett ikke å utsette.

– Som nettstudent må man innstille seg på å gi litt ekstra for å sitte igjen med de samme kunnskapene som man ville gjort i klasserom, men jeg synes det fungerer veldig fint. Det er et veldig godt alternativ til klasseromsundervisning, spesielt for dem som trenger en mer fleksibel hverdag eller bor langt unna et campus.

– Jeg liker mitt studium i grafisk design utrolig godt. Vi får innblikk i mange flere emner enn det jeg tenkte fantes under grafisk design, og jeg har også lært at det er enda flere emner å oppsøke om man ønsker det. Jeg synes det er gøy å arbeide kreativt og praktisk, og jeg har lært utrolig mye i løpet av mine to år på Noroff som snart er over, sier Julie.


Noroff Nettstudier – Oppstart januar, mars, august og oktober

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Top