– Jeg synes det beste med nettstudier er at jeg kan fortsette å jobbe.

– Jeg elsker grafisk design. Når jeg tar denne utdannelsen omgir jeg meg med likesinnede mennesker. Den har også eksponert meg for ting jeg aldri hadde forestilt meg. Det at ideen min kommer til å ende opp på en plakat eller et magasin som er synlig for alle, synes jeg er spennende, sier Michelle Ferraren Gulla.

– Men det må være en ide som engasjerer publikum, får dem til å stoppe opp eller får dem til å huske den. Ellers er det ikke grafisk design.

Michelle studerer grafisk designNoroff Nettstudier. Hun sier utfordringen ved å formidle et budskap til en bestemt målgruppe, er givende.

– Det gjør at du tenker og tvinger deg til å grave dypere for å finne kreativiteten i deg. Du må være vittig.

– I tillegg til det inneholder grafisk design fotografering, typografi, layout, designprinsipper, informasjonsdesign og branding. Alt dette er bare moro å lære.

Det er bedre for meg å rådføre kunden ved bruk av designprinsipper.Michelle Ferraren Gulla

– Hvorfor er grafisk design relevant for deg?

– Grunnen til at jeg valgte å studere grafisk design er kompetansebehovet jeg har for design og trykksaker i jobben min. Jeg jobber på en grafisk avdeling hvor vi produserer ferdige vinylprodukter, som dekorasjon på bil, skilt, klistremerker og t-skjorter med kundens logo på.

– I samtaler med kunder på jobb kan vi diskutere plassering av en logo. I slike tilfeller er det bedre for meg å rådføre kunden ved bruk av designprinsipper, i stedet for "vi bare følte for denne plasseringen".

Michelle er glad for at fotografi er en betydelig del av grafisk design-utdanningen.

– Fotografi er hobbyen min. Å ta bilder av produkter på jobb, og lage design av disse, er det jeg elsker mest med jobben min. Jeg bare elsker produktfotografering, sier Michelle.

Artikkelen fortsetter...

Michelle Ferraren Gulla

På jobb: Ved å studere på nett, kan Michelle fortsette å jobbe normalt.

– En berikende opplevelse

Michelle sier hun valgte en nettbasert utdanning for å kombinere studier med arbeid og familieliv.

– Jeg jobber fulltid og jeg har et familieliv som jeg har stor glede av. Det handler om å sette av tid til det som betyr noe. Når man er på jobb, vær til stede på jobb. Når man er hjemme, vær hjemme. Når jeg har behov for å studere, sier jeg til familien at jeg er "utilgjengelig" i en times tid og går inn på hjemmekontoret. Når timen er over er jeg tilbake i stua og fokuserer på familien igjen.

Lærerne er svært oppmerksomme og hjelpsomme.Michelle Ferraren Gulla

– Nettstudier fungerer bra for meg fordi jeg kan jobbe normal arbeidstid og studere om kvelden og i helgene. Det fungerer for folk som meg, som elsker å holde fast på jobbene sine mens de oppgraderer kompetansen sin. Jeg synes det beste med nettstudier er at jeg kan fortsette å jobbe.

Hun sier å studere grafisk design har vært en berikende opplevelse.

– Da jeg så oppsummeringer av studieemnene før jeg begynte, ble jeg spent. Alle disse er både gøy og utfordrende. Selvfølgelig vil dette ta tid og mye innsats. Det blir sene netter og lange opplæringsvideoer, samt en god del research og rapporter. Men det vil være verdt det.

– Å lære nye Adobe-programmer er kjempegøy. I tillegg har jeg lært å pushe meg selv utenfor min komfortsone.

– Jeg kan alltid kontakte lærerne mine når jeg har spørsmål, og lærerne er svært oppmerksomme og hjelpsomme. De er også veldig grundige, kunnskapsrike og engasjert i det de gjør. De gir deg alle slags tilbakemeldinger, både positive og negative. Det er slik du forbedrer deg som grafisk designer.

–Jeg tror ikke jeg lærer noe mindre når jeg studerer på nettet. Selvfølgelig er ikke samhandling og presentasjon foran klassen mulig når du studerer på nett. Men med min nåværende situasjon fungerer det bra for meg, sier Michelle.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Hvis du vurderer nettstudier til et punkt hvor du ikke klarer slutte å tenke på det, så gjør det. Jeg har ønsket å studere grafisk design kjempelenge, men jeg utsatte det i mange år.

– Det er også viktig å være forberedt på arbeidsmengden, sier Michelle.


Noroff Nettstudier – Oppstart januar, mars, august og oktober

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Top