Silje Kveane, grafisk design nettstudier

– Ta utfordringene på strak arm og jobb godt, råder grafisk design-student Silje Kveane.

– Jeg har alltid vært glad i tegning og illustrasjon. Det er en veldig stor del av meg, og jeg prøver alltid å forbedre meg. Så i bunn og grunn vil jeg fokusere på illustrasjon videre, sier Silje Kveane (27).

Silje studerer grafisk designNoroff Nettstudier, en praktisk toårig utdanning hvor studentene lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Hun er snart ferdig på studiet.

– Grafisk design er spennende fordi man får være kreativ når man jobber, og man får være med på å skape identitet for de man jobber for.

– Det har også vært veldig spennende å få jobbe med kunder i prosjektperioder og i eksamensoppgavene. Det gir en idé om hvordan det faktisk er å jobbe som grafisk designer, og det var veldig givende for min del, sier hun.

Jeg har alltid vært glad i tegning og illustrasjon.Silje Kveane

– Studiet var midt i blinken

– Jeg er veldig glad i å jobbe kreativt, så dette studiet har vært midt i blinken for meg. Det har også vært gøy å prøve å finne min egen stil innen grafisk design, og dette er noe jeg vil fortsette å jobbe med.

– Mulighetene videre er mange, og det er flere spennende veier å ta. Det gir meg glede, sier hun.

– Hva gjør du for å utvikle dine evner innen illustrasjon?

– Jeg gir meg selv utfordringer. Jeg finner noe jeg føler jeg ikke mestrer, så øver jeg på det. Jeg prøver også ut nye stilarter, slik at jeg kan komme meg litt ut av komfortsonen min, sier hun.

– Jeg synes det går veldig greit å henge med på oppgavene. Vi får hverken for mye eller for lite. Man kommer greit gjennom studiet uten å stresse altfor mye, men det kommer selvfølgelig an på hvor flink man er til å planlegge. Så det gjelder å ha kontroll, sier hun.

Artikkelen fortsetter…

Studentarbeid: Silje Kveane

– Nettstudier fungerer veldig bra

Silje kommer fra Kaupanger i Sogn og Fjordane, og bor nå i Vennesla utenfor Kristiansand i eget hus sammen med samboer, katt og valp.

– Nettstudier fungerer veldig bra. Selv om man sitter alene, har man det digitale klasserommet hvor man kan kommunisere med klassen og lærerne.

– Jeg hadde også større mulighet for å jobbe en del ekstra. På nettstudier velger du selv når du vil studere, og du legger opp arbeidsdagen din selv.

På nettstudier velger du selv når du vil studere.Silje Kveane

Hun minner om at nettstudenter må holde fokus.

– Vi må passe på våre egne innleveringsfrister. Men så har vi også veldig stor frihet. Vil man ha en fridag eller to, så kan man jobbe ekstra hardt et par dager før, slik at man kan unne seg litt fri.

Silje forteller at hun varierer hvor hun sitter og arbeider med studiene.

– Noen dager sitter jeg i loftstua der vi har kontor. Der har jeg en større PC og tilgang på tegnebrettet mitt.

– Andre ganger sitter jeg godt plassert i sofaen med en kaffekopp og jobber time etter time. Da hender det at både valpen og katten elter hverandre på stuegulvet. Da løper plutselig valpen som en rakett opp i sofaen. Da gjelder det å berge Mac-en før den blir løpt ned, smiler hun.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Ta utfordringene på strak arm og jobb godt. Hold god oversikt over deadlines, og forsøk å planlegge dagene og ukene godt.

– Viktigst av alt er kos deg og ha det gøy, for kreative studier er moro! sier Silje.


Noroff Nettstudier – Oppstart oktober, januar, mars og august

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top