– Å studere på nett fungerer bra hvis du vil at det skal det, sier Assa Ágústsdóttir.

Assa Ágústsdóttir (22) studerer grafisk design at Noroff Nettstudier.

– Jeg har alltid vært kreativ. Helt siden jeg var liten har jeg alltid elsket å tegne, male og lage mine egne kreasjoner. Men jeg har aldri hatt mot til å gjøre noe med det, inntil nå, sier Assa.

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor studentene lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon.

– Jeg brukte mye tid på å søke etter skoler i Norge og på Island - både nettstudier og tradisjonell skole. Etter å ha oppdaget grafisk design på Noroff – School of Technology and Digital Media, synes jeg det var såpass interessant at jeg valgte å søke.

Jeg har alltid vært kreativ.Assa Ágústsdóttir

– Da jeg fikk studieplass hadde jeg ingen anelse om hva jeg gikk til, men jeg gledet meg veldig. Jeg visste ikke at jeg kunne lære noe slik, og tanken på å skape visuelle prosjekter virket veldig interessant for meg.

– Hva synes du om studieprogrammet?

– Det er utfordrende, men gøy. Tiden går virkelig fort. Jeg skal i gang på mitt andre semester nå og vi begynner å få mer kompliserte prosjekter. Men det er viktig å utfordre seg selv, sier hun.

– Nettlærerne er hjelpsomme og de har som regel alltid gode svar på alt. Ingen blir overlatt til seg selv og bedt om å finne ut av ting på egenhånd.

Artikkelen fortsetter...

Nettstudier - grafisk design

Studer hvor du vil - når du vil: Nettstudier har oppstarter i oktober, januar, mars og august. Photo: Adobe Stock.

– Jeg liker Norge veldig godt

Assa kommer fra Hvolsvöllur, en liten by på Island.

– Jeg elsker Island, selv med det dårlige været. Vi får knapt sommer, men på en heldig dag kan det bli så varmt som 20 grader. Naturen er vakker. Om sommeren har vi grønt gress, mørk sand og mange fossefall. Men Island er også vakker om vinteren, sier hun.

Nå bor Assa i Tønsberg.

– Jeg liker Norge veldig godt. Det er veldig passende for meg å lære språket fordi på Island lærer vi dansk på skolen. På en møte føles norsk som en blanding av islandsk og dansk. Jeg forstår mye norsk, men jeg synes det er vanskelig å snakke.

Det er viktig å utfordre seg selv.Assa Ágústsdóttir

– Kan du beskrive en vanlig studiedag på nettstudier?

– Hver dag er forskjellig. Jeg har mulighet til å sturere mindre de dagene jeg har trening, og mer de dagene jeg ikke har trening. Jeg liker å studere sent på dagen, og noen ganger er jeg ikke ferdig før det er natt.

– Jeg forsøker å stå opp tidlig, men jeg innrømmer at det er ikke skjer.

– Vil du anbefale nettstudier til andre?

– Jeg vil anbefale nettstudier til dem som kan håndtere å være på egenhånd. Du må være i stand til å styre og følge en plan for dine studier. Jeg har alltid klart å leve mine prosjekter i tide.

– Jeg synes nettstudier fungerer bra hvis du vil at det skal det. Det kommer alltid an på den enkelte student og selvdisiplin.

– Det vil være feil å ikke si at jeg noen ganger tviler på egne evner, men jeg tror det hører hjemme i alle læreprosesser, sier Assa.


Noroff Nettstudier – Oppstart januar, mars, august og oktober

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top