– Fleksibiliteten gir meg frihet til å tilpasse studiehverdagen rundt jobb og andre ting, sier Amalie Elise Strand (23).

Amalie studerer frontend-utviklingNoroff Nettstudier.

– Jeg er veldig glad jeg begynte på nettstudier! sier hun, og utdyper:

– Jeg synes frontend-utvikling er utrolig spennende. Det er et fagområde som er i stadig vekst, og man blir aldri helt utlært. Man må fortsette å utvikle seg.

– Jeg tror man kan lære ekstremt mye av å studere på nett. Ikke bare studieretningen man har valgt, men man lærer også veldig mye om seg selv, ens egen selvdisiplin og motivasjon! sier hun.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Amalie trives i skjæringspunktet:

– Studiet er en fin kombinasjon av teknologi og kreativitet, hvor man ofte får frihet til å tolke designaspektet av studiet individuelt. Samtidig som man lærer de tekniske programmeringsferdighetene man trenger for å kunne utvikle brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter, sier hun.

Studiet er en fin kombinasjon av teknologi og kreativitet.Amalie Elise Strand

Amalie giftet seg 11. august i år og bor sammen med mannen sin i Sandnes utenfor stavanger.

– Når jeg studerer sitter jeg som regel ved spisebordet vårt i stuen. Dette fungerer greit for meg, ettersom jeg ikke liker å være for isolert. Jeg liker å kunne ta en prat med ektemannen min om jeg ønsker.

– Med tiden skal jeg fikse meg et studiekontor på gjesteværelset, men først må jeg vinne diskusjonen om et kontor til meg er mer gunstig enn man-cave til ham, ler hun.

Artikkelen fortsetter... 

Noroff Nettstudier

Heltid eller deltid: Noroff Nettstudier har oppstart fire ganger i året. Foto: Adobe Stock.

– Frihet til å tilpasse studiehverdagen

Ved siden av studiene jobber Amalie deltid på klesbutikken Boys of Europe.

– Fleksibiliteten ved nettstudier gir meg frihet til å tilpasse studiehverdagen rundt jobben min og andre ting, som jeg kanskje hadde gått glipp av dersom jeg skulle møte opp i klasseromsundervisning.

– Man har mulighet til å tilrettelegge studiehverdagen sin på egenhånd. I går tok jeg for eksempel en pause for å ta med lillesøsteren min til Leo's lekeland. Da jeg kom tilbake fortsatte jeg akkurat der jeg slapp. Det er fleksibilitet det, smiler hun.

Jeg tror man kan lære ekstremt mye av å studere på nett.Amalie Elise Strand

Amalie synes også at det er en fordel at studiet foregår på engelsk.

– Det vil kanskje være skremmende for noen, men jeg ser på det som en utrolig fordel ettersom vi utvider jobbmulighetene etter studiene. Fagspråk er noe man må sette seg inn i uansett, så hvorfor ikke på engelsk, sier hun.

God kontakt med medstudenter

Amalie sier hun har fått kontakt med flere av sine medstudenter, selv om nettstudenter studerer på egenhånd.

– Flere av mine medstudenter bor i samme område, og det er fordel å kunne møtes for å diskutere og reflektere sammen.

– Jeg er også så heldig å ha en god venninne som startet på studiet samtidig som meg. Vi møtes regelmessig og jobber sammen. Utenom dette har vi også et bra chatte-program som gjør det mulig for oss å enkelt stille både skole-relaterte og andre spørsmål til både medstudenter og faglærere.

Om man ønsker at det skal fungere, så gjør det det!Amalie Elise Strand

– Faglærerne er forresten utrolig hyggelige og behjelpelige. De oppfordrer oss til å spørre så mye som mulig, og forsikrer oss at ingen spørsmål er dumme, sier Amalie.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Vær strukturert og målbevisst! Sett deg korte og langsiktige, realistiske mål som passer deg personlig og som gir deg mestringsfølelse. Og ikke minst, velg et studium du brenner for.

– Jeg vil utvilsomt si at nettstudier fungerer! Det er fordeler og ulemper ved både klasserom og nettstudier, men jeg vil anbefale alle å gi nettstudier en real sjanse.

– Mye er opp til hver individuelle student. Om man ønsker at det skal fungere, så gjør det det! sier Amalie.

 

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top