– Jeg har fått utfordret mine kreative evner og styrket den faglige kompetansen, sier Yvonne G. Riise.

– Jeg synes grafisk design er et spennende fagfelt fordi man får utfoldet sine kreative evner, og får løse problemstillinger gjennom visuell kommunikasjon, sier Yvonne G. Riise (40).

Hun ble nettopp ferdig med toårig utdanning i grafisk designNoroff Nettstudier.

– Grafisk design handler om mye mer enn å kun designe. Det handler om å se helheten og kjenne til prinsippene og å stille de riktige og viktige spørsmålene til kunden. Det er spennende å skape design og merkevareidentitet som utgjør en forskjell, sier hun.

Utdanningen lærer studentene å jobbe fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon. I tillegg til Nettstudier, er studiet tilgjengelig i Oslo, Stavanger og Kristiansand.

Det er spennende å skape design og merkevareidentitet som utgjør en forskjell.Yvonne G. Riise

– Jeg synes studiet har vært utrolig spennende og lærerikt. Jeg har fått utfordret mine kreative evner og styrket den faglige kompetansen. Det er en fantastisk følelse av å ha gjennomført to år hvor læringskurven har vært bratt, sier hun.

– Faglærerne har vært dyktige og vi har fått tett oppfølging og feedback til tross for at det er et nettbasert studium.

Yvonne har nylig startet enkeltpersonforetaket yvodesign.

– Hvordan blir det å starte for seg selv?

– Det er selvfølgelig spennende. Fremover blir det viktig å markedsføre yvodesign ved å legge ut prosjekter og oppdrag. Jeg skal sørge for å konkurrere på pris, sier hun.

Artikkelen fortsetter under videoen...

– Flinke til å heie på hverandre

– Hvorfor valgte du nettstudier?

– For meg var det avgjørende at studiet kunne gjøres via nettet, fordi jeg har tre små barn og en mann som jobber mye. Jeg har da kunnet jobbe med studiene både på dagtid og kveldstid, når det har passet meg.

Yvonne forteller at å studere på nett har gjort henne fleksibel i balansen mellom studiene og familielivet.

– Denne måten å studere på har vært helt perfekt for meg. Siden det har vært innleveringer av læringsaktiviteter hver uke, i tillegg til større obligatoriske oppgaver, har jeg måttet jobbe strukturert og målrettet jevnt over, sier hun.

For meg var det avgjørende at studiet kunne gjøres via nettet.Yvonne G. Riise

– En typisk uke for meg har vært å jobbe så mye som mulig frem til barna skulle hentes i barnehage og på skole, for så å sette meg ned å jobbe videre etter leggetid for de små.

Hun sier også at hun har fått kontakt med sine medstudenter, selv om de har studert hver for seg.

– Vi har brukt en facebook-gruppe for oss som startet likt med studiene. På denne måten har vi hatt en slags klassetilhørighet og alle har vært flinke til å bruke gruppen til feedback og spørsmål – og til å heie på hverandre, sier hun.

Yvonne råder nye studenter til å jobbe målrettet og holde seg til studieplanen.

– Studiet er tøft, og handler om så mye mer enn å kun designe. Det er mye faglig man skal gjennom som til tider kan oppleves tungt, men dette er et svært viktig grunnlag for å bli en dyktig grafisk designer. Det å se helheten og forstå viktigheten av alle prinsipper og teoretiske utforminger er viktig, sier Yvonne.

Slik studerer du på nett


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top