– Det er ikke så ulikt studiene egentlig, forteller Rebecca (25).

Vi treffer grafisk design-studenten Rebecca Skogstad på 07 Media Sør i Kristiansand. Her skal hun skal være i praksis i sju uker.

– Jeg studerer grafisk design på fulltid hos Noroff Nettstudier. Som avsluttende eksamen hadde jeg mulighet til å velge mellom praksis, eller en fordypningsoppgave. Jeg valgte praksisplass, og var heldig som fikk det hos 07 Media Sør. Her lærer jeg hvordan de jobber med design og produksjon, sier Rebecca.

– Hvordan er en vanlig praksisdag hos 07 Media?

– Det er ikke så ulikt studiene egentlig. Jeg jobber med å designe alternative nettsider for 07 Media. Dette er en god mulighet til å bli bedre kjent med bedriften. Jeg føler på en måte at jeg allerede er i jobb. Det er jo litt skummelt egentlig. Jeg kjenner litt presset, men det er greit, smiler hun.

Jeg føler på en måte at jeg allerede er i jobb.Rebecca Skogstad

– Jeg bruker mye tid på research og føler at jeg får gjort mye i løpet av arbeidsdagen. På 07 jobber de effektivt, og det inspirerer meg til å gjøre det samme.

– Hvordan er oppfølgingen fra Noroff mens du er i praksis?

– Vi har ukentlig kontakt. Da rapporterer jeg på hva jeg har gjort, og får veiledning av læreren min. Hvis jeg lurer på noe kan jeg alltid spørre veilederne.

– Vi har også et forum hvor nettstudenter kommuniserer med hverandre. Det kan være relatert til oppgaver og innleveringer, men også hvordan det går i en eventuell praksisperiode.

Artikkelen fortsetter...

I praksis: Rebecca på jobb i 07 Media. Foto: Oskar Paulsrud.

– Vant til å jobbe selvstendig

– Hvorfor valgte du nettstudier?

– Nettstudier var det valget som passet best for meg. Jeg ønsket ikke å flytte, og jeg ville ha en fleksibel hverdag.

Jeg føler ikke at selvdisiplin er noe stort problem.Rebecca Skogstad

– Å være nettstudent fungerer veldig greit. Jeg har mulighet til å jobbe på dagtid når det er behov for det. Jeg kan også velge å trene når jeg selv vil, og studere senere på dagen. Alt er opp til meg.

– Krever det mye selvdisiplin?

– Det er klart det krever selvdisiplin, men det går veldig fint når man bare bestemmer seg for det. Jeg føler ikke at selvdisiplin er noe stort problem.

– Nå som du er i praksis i arbeidslivet, føler du at overgangen fra studiehverdagen er stor?

– Nei, overgangen er egentlig ikke så stor. Med nettstudier har jeg blitt vant til å jobbe selvstendig, på samme måte som jeg gjør i praksisen, sier hun.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top