Vibeke Saarem hadde allerede en mastergrad fra NTNU og flere års nasjonal og internasjonal arbeidserfaring, men følte at noe manglet.

– Folk synes jeg var fullstendig sprø som sa opp en fast og godt betalt jobb i Norge for å flytte til USA for å bli nettstudent på en norsk skole, men det er jo mer sammensatt enn som så, forteller Vibeke (33) på telefon fra USA.

Til tross for mange år med spennende arbeidsoppgaver i ulike bedrifter, murret likevel behovet om endring.

– Jeg elsker å utfordre meg kreativt, men i jobbsammenheng har jeg beveget meg mer og mer bort fra det. Så før jeg sa opp jobben og flyttet til USA, hadde jeg lenge vurdert å skifte retning, forteller hun.

Folk synes jeg var fullstendig sprø som sa opp en fast og godt betalt jobb i Norge for å flytte til USA.Vibeke Saarem

Og samtidig som hun ønsket å drive med noe mer kreativt, savnet hun kjæresten i USA, som hun i mange år hadde levd i avstandsforhold til.

– Valget var overveid. Da jeg bestemte jeg meg for å si opp en fast jobb, flytte sammen med kjæresten i USA og begynne på grafisk-design-studiet på Noroff Nettstudier, var det som en drøm som gikk i oppfyllelse.

Elsker det kreative

33-åringen var ferdig med en mastergrad innen produktutvikling og produksjon fra NTNU i 2010, og fikk i kjølvannet av denne, en attraktiv trainee-stilling i Alcoa og Elkem. Deretter jobbet hun i fast stilling i et konsulentbyrå i Drammen, og hadde først et lengre oppdrag for Aker Solution og deretter i Nexans.

Dette var spennende arbeidsoppgaver som henger høyt for mange – også for Vibeke, men det plaget henne samtidig at hun ikke fikk utløp for det kreative genet hun bar på.

– Tiden var moden for å gjøre noe nytt, sier hun.

Artikkelen fortsetter...

I USA: – Det fungerer så fint å studere fra USA, sier Vibeke. Foto: privat.

Kort avstand på internett

Selv om avstanden mellom Norge og USA er stor, er den forsvinnende liten på internett. Etter noen måneder som nettstudent, er Vibeke strålende fornøyd.

– Jeg er mektig imponert over Noroff. Jeg har jo lang studieerfaring fra før, og i begynnelsen var jeg litt nervøs for om det ville bli ensomt og dårlig med oppfølging, men lærerne følger opp på en forbilledlig måte.

Her får vi virkelig brynet oss på kinkige oppgaver, og studiet er tvers i gjennom lærerikt og bra.Vibeke Saarem

Og selve studiet har også vist seg å holde mål for den kreative studenten.

– Studiet er både morsomt og krevende, noe jeg er glad for, siden jeg tross alt har sagt opp fast jobb for å begynne på det. Her får vi virkelig brynet oss på kinkige oppgaver, og studiet er tvers i gjennom lærerikt og bra.

Fulgte hjertet

Overgangen fra ingeniørrelaterte arbeidsoppgaver, som hun beskriver som litt statiske i perioder, til å studere grafisk design på nett, har naturligvis vært stor for Vibeke.

– Hverdagen er veldig annerledes nå, men jeg er svært motivert og det føles veldig riktig å studere noe som jeg er interessert i. Det hadde kanskje vært tyngre om jeg ikke hadde hatt utdannelse og arbeidserfaring fra før, og ikke helt visst hva jeg ønsket, men nå kjennes det bare fritt og riktig.

Jeg har fulgt en drøm!Vibeke Saarem

I første omgang har hun bestemt seg for å studere ett år, men det er mye mulig at det blir lengre. Og etterhvert så frister det med kreative arbeidsoppgaver i arbeidslivet.

– Jeg vet ikke hva fremtiden bringer, men det er godt å ha landet litt. Det var riktig for både livssituasjonen min, og for meg som person, å følge hjertet.

Noen ganger er hjertet en god ledestjerne.

– Jeg har fulgt en drøm! Samtidig er jeg naturligvis glad for at det fungerer så fint å studere fra USA, og at studiet er proft og skikkelig. Det kan virkelig anbefales å studere på tvers av verdensdeler, avslutter hun.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top