– Jeg liker veldig godt fleksibiliteten nettstudiet gir meg, sier Kristin Berntzen (24).

Halvveis i økonomistudiet skjønte Kristin Berntzen at hun var på feil hylle. Hun fullførte likevel, men er mye mer komfortabel som grafisk design-student på Noroff Nettstudier.

– Jeg har alltid vært glad i det kreative, og perlet, tegnet og malte gjennom hele barndommen. Selv om det sikkert var fornuftig at jeg fullførte økonomistudiene, trives jeg mye bedre med det som er skapende og kreativt, sier Kristin Berntzen.

Jeg har alltid vært glad i det kreative.Kristin Berntzen

Med en rykende fersk økonomibachelor i lomma, begynte Kristin å undersøke mulighetene for videre studier innen et mer kreativt felt. Takket være en venninne og en god porsjon flaks, endte hun opp med grafisk design-studier ved Noroff.

– Venninnen min snakket så varmt om grafisk design, og jeg ble mer og mer nysgjerrig og interessert. Da jeg endelig bestemte meg, var skoleåret nesten i gang, og derfor ble det naturlig å velge et nettstudium.

Praktisk i forhold til jobb

Kristin har aldri tidligere studert på nett, og innrømmer at det var en stor overgang.

– Jeg er jo vant til vanlige forelesninger, og innimellom så savner jeg å være en del av et klassemiljø. Men samtidig, vi har et slags miljø på nett, og vi har blant annet en egen Facebook-gruppe hvor vi utveksler erfaringer og kan spørre hverandre til råds, forteller 24-åringen.

Til tross for et lite savn etter klassekompiser, verdsetter hun fleksibiliteten nettstudiene gir henne. Den gjør henne også mer attraktiv hos arbeidsgiveren. 

– Jeg jobber som personlig assistent ved siden av studiene, og kan tilpasser studiene etter arbeidstidene, og det er veldig praktisk. Hvis jeg for eksempel jobber to dager i uka, bruker jeg de tre andre hverdagene på studiene, men det varierer jo litt fra uke til uke.

Jeg jobber som personlig assistent ved siden av studiene, og kan tilpasser studiene etter arbeidstidene.Kristin Berntzen

Hvor mye tid hun bruker på studiene, varier også en del.

– Det er veldig gøy å studere grafisk design, så jeg kan godt finne på å jobbe med studiene både sent på kvelden og i helgene. Jeg pleier å glede meg til å sette i gang, og derfor trenger jeg ikke å sette av faste tider for å finne motivasjon, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter...

I Paris: Kristin Berntzen. Foto: privat

Velg etter interesse

Og nettopp gleden og trivsel med fagområdene, tror Kristin er avgjørende for om man lykkes med et nettstudium eller ei. 

– Helt ærlig, jeg hadde aldri klart å gjennomføre økonomistudiet jeg tok dersom det hadde vært et nettstudium. Det hadde jeg ikke hatt nok selvdisiplin til.

Derfor anbefaler hun andre å følge hjerte og interessen, spesielt hvis det dreier seg om nettstudier.

– Det er naturlig at man trives bedre dersom man studerer noe man liker, og da øker sjansen for å lykkes, tror jeg. 

Det er naturlig at man trives bedre dersom man studerer noe man liker.Kristin Berntzen

Så gøy synes Kristin det er å studere grafisk design, at hun til og med har planer om å studere i Paris neste uke. Litt, vel og merke. 

– He he, det blir nok mest ferie. Men jeg venninnen jeg skal besøk i ei uke, må på jobb, og da  kommer jeg til å jobbe litt med grafisk design-studiene. Så lenge det er internett, så kan jeg jo studere fra hvor som helst. 

Skal jobbe i Disney World

I første omgang har Kristin meldt seg opp for ett år, for neste år har hun andre planer. Men deretter er tanken å fortsette med studier innen grafisk design, og til slutt ende opp med en jobb hvor hun få utløp for sin kreative skaperglede.

– Neste år skal jeg faktisk jobbe for Disney World i Florida, og det gleder jeg meg veldig til. Men det fine med dette studiet, er at jeg kan ta et års pause for å gjøre noe annet, for så å fortsette året etter. Sånn sett er fleksibiliteten og friheten gull verdt, avslutter 24-åringen.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top