En gang i fremtiden så ønsker 25-åringen å jobbe med kunstig intelligens, og aller helst i Google.

– Det hadde vært utrolig moro å bruke utdannelsen min fra Noroff i Google. De er ledende på kunstig intelligens, som er et uhyre spennende og framtidsrettet felt, sier Henrik Bjørhall.

Men først skal han fullføre det ettårige nettstudiet innen nettverks- og systemadministrasjon. Og deretter er planen å bygge på med flere studier innen sammen fagområdet, uten at han helt har bestemt hva.

Vi lærer hvordan internett er bygd opp, og vi blir utdannet til å administrere og styre servere, samt sette opp nettverk.Henrik Bjørhall

– Dette er det første året mitt med it-studier, og det har gitt mersmak. Jeg har alltid vært interessert i data, men det er selvsagt noe helt annet å studere det. Vi lærer hvordan internett er bygd opp, og vi blir utdannet til å administrere og styre servere, samt sette opp nettverk, fortsetter 25-åringen.

Tilpasser familiesituasjonen

Henrik bor i Larvik, og studerer hjemmefra mens datteren er i barnehage. Familiesituasjonen hadde stor innvirkning på valg av både studieform og fagområde.

– Nå som datteren vår er i barnehage, pleier jeg å sette opp faste tider på dagen hvor jeg jobber konsentrert med studiene. Men før hun begynte der, var det utrolig praktisk å legge opp studiene etter hennes døgnrytme. Da satt jeg ofte og så på undervisningsvideoene om kvelden, forklarer ettbarnsfaren.

Før han bestemte seg for it-studier på Noroff, studerte han arkeologi. Men da samboeren ble gravid, byttet han.

– Jeg har brukt en del tid på å bestemme retning. Men da vi skulle ha barn, ble det viktig for meg å velge et studie med gode muligheter for jobb. Sånn sett er nok data et riktig valg.

Det viste seg også å være et praktisk valg, siden ordinær undervisning i en forelesningssal var langt unna, og ikke forenelig med å ha et lite barn.

Artikkelen fortsetter...

Må ta eget initiativ

– Å studere it på nett passer godt på flere vis. Det er et spennende fagfelt, og jeg liker å fordype meg i konkrete problemløsninger hvor svaret er enten rett eller galt, slik det er med data.

Ekstra givende synes han det er å sitte lenge og gruble over en hard nøtt.

– Ja, så sant jeg finner den rette løsningen til slutt, legger han leende til. 

Henrik forteller at det er en ny tilværelse for ham å studere hjemmefra, og at han sjelden savner noe klassemiljø.

– Nei, det tenker jeg ikke på, og det hadde uansett ikke vært aktuelt å flytte fra Larvik. Jeg vet at den nærmeste medstudenten bor i Porsgrunn. Selv om vi ikke møtes fysisk, er det jo et slags samhold i gruppene på nett.

Da vi skulle ha barn, ble det viktig for meg å velge et studie med gode muligheter for jobb.Henrik Bjørhall

Men 25-åringen tror ikke at nettstudier passer for alle.

– Det er ingen som puster deg i nakken og ingen som venter på deg, slik som i vanlig klasseundervisning. Derfor er det nødvendig å være strukturert.

Han har stort sett faste arbeidstider, men han er takknemlig for mulighetene for fleksibilitet, som nettstudiene gir ham.

– Jeg pleier å lage en oversikt over hva jeg skal jobbe med når, og for meg så fungerer det utmerket. Det er nok smart å være ganske nøye på å lage faste arbeidstider når man studerer på nett, for hvis ikke så kan det nok fort skli litt ut, avslutter han.


Relaterte studier

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top