En gang i fremtiden så ønsker 25-åringen å jobbe med kunstig intelligens, og aller helst i Google.

– Det hadde vært utrolig moro å bruke utdannelsen min fra Noroff i Google. De er ledende på kunstig intelligens, som er et uhyre spennende og framtidsrettet felt, sier Henrik Bjørhall.

Men først skal han fullføre det ettårige nettstudiet innen nettverks- og systemadministrasjon. Og deretter er planen å bygge på med flere studier innen sammen fagområdet, uten at han helt har bestemt hva.

Vi lærer hvordan internett er bygd opp, og vi blir utdannet til å administrere og styre servere, samt sette opp nettverk.Henrik Bjørhall

– Dette er det første året mitt med it-studier, og det har gitt mersmak. Jeg har alltid vært interessert i data, men det er selvsagt noe helt annet å studere det. Vi lærer hvordan internett er bygd opp, og vi blir utdannet til å administrere og styre servere, samt sette opp nettverk, fortsetter 25-åringen.

Tilpasser familiesituasjonen

Henrik bor i Larvik, og studerer hjemmefra mens datteren er i barnehage. Familiesituasjonen hadde stor innvirkning på valg av både studieform og fagområde.

– Nå som datteren vår er i barnehage, pleier jeg å sette opp faste tider på dagen hvor jeg jobber konsentrert med studiene. Men før hun begynte der, var det utrolig praktisk å legge opp studiene etter hennes døgnrytme. Da satt jeg ofte og så på undervisningsvideoene om kvelden, forklarer ettbarnsfaren.

Før han bestemte seg for it-studier på Noroff, studerte han arkeologi. Men da samboeren ble gravid, byttet han.

– Jeg har brukt en del tid på å bestemme retning. Men da vi skulle ha barn, ble det viktig for meg å velge et studie med gode muligheter for jobb. Sånn sett er nok data et riktig valg.

Det viste seg også å være et praktisk valg, siden ordinær undervisning i en forelesningssal var langt unna, og ikke forenelig med å ha et lite barn.

Artikkelen fortsetter...

Må ta eget initiativ

– Å studere it på nett passer godt på flere vis. Det er et spennende fagfelt, og jeg liker å fordype meg i konkrete problemløsninger hvor svaret er enten rett eller galt, slik det er med data.

Ekstra givende synes han det er å sitte lenge og gruble over en hard nøtt.

– Ja, så sant jeg finner den rette løsningen til slutt, legger han leende til. 

Henrik forteller at det er en ny tilværelse for ham å studere hjemmefra, og at han sjelden savner noe klassemiljø.

– Nei, det tenker jeg ikke på, og det hadde uansett ikke vært aktuelt å flytte fra Larvik. Jeg vet at den nærmeste medstudenten bor i Porsgrunn. Selv om vi ikke møtes fysisk, er det jo et slags samhold i gruppene på nett.

Da vi skulle ha barn, ble det viktig for meg å velge et studie med gode muligheter for jobb.Henrik Bjørhall

Men 25-åringen tror ikke at nettstudier passer for alle.

– Det er ingen som puster deg i nakken og ingen som venter på deg, slik som i vanlig klasseundervisning. Derfor er det nødvendig å være strukturert.

Han har stort sett faste arbeidstider, men han er takknemlig for mulighetene for fleksibilitet, som nettstudiene gir ham.

– Jeg pleier å lage en oversikt over hva jeg skal jobbe med når, og for meg så fungerer det utmerket. Det er nok smart å være ganske nøye på å lage faste arbeidstider når man studerer på nett, for hvis ikke så kan det nok fort skli litt ut, avslutter han.


Relaterte studier

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top