– Vi får en utdannelse som kommer til å bli svært ettertraktet i arbeidsmarkedet fremover, tror frontend-student Maximilian Dybvik.

27-åringen fra Kristiansand er fersk nettstudent ved det nyopprettede studiet frontend-utvikling.

– Folk flest konsumerer mer og mer informasjon på nett, og derfor ser mange selskaper nytten av å markedsføre seg via sosiale medier, apps og egne nettsider, og det er jo dette vi kan hjelpe dem med å lage, sier Maximilian.

27-åringen har alltid vært interessert i webdesign, webutvikling og koding, og laget sine egne nettsider som 13-14-åring. Han gikk i lære som fotograf i flere år, men hadde lenge planer om å sette seg på skolebenken igjen.

– Jeg utsatte drømmen om å studere i mange år, fordi jeg manglet formell studiekompetanse. Men jeg var heldigvis i gang med å ta de fagene jeg manglet da jeg oppdaget at Noroff skulle starte frontend-studiet.

Her får jeg den formelle utdannelsen jeg trenger for å sikre meg en karriere innen dette fagområdet. Maximilian Dybvik

Han beskriver studiet som «midt i blinken».

– Ja, for her lærer jeg det jeg har hatt som hobby fra bunnen av, og får den formelle utdannelsen jeg trenger for å sikre meg en karriere innen dette fagområdet.

Helt nytt studietilbud

Siden den toårige utdanningen i frontend-utvikling er helt ny, er Maximilian student i det første kullet. Utdanning gir studentene kunnskap i både visuell og teknisk utvikling.

Olav Slettahjell, fagsjef for Noroff Fagskole, er glad for at Noroff har utvidet studieporteføljen med dette fagskolestudiet.

– Frontend-utviklere fra Noroff vil kode og utvikle morgendagens websider, software og apper med god forståelse for brukeropplevelse, sier Slettahjell.

Han mener at behovet for praktisk kompetanse i utvikling av brukerorienterte digitale løsninger er voksende, og vil øke i tiden som kommer.

– Den digitale transformasjonen har så vidt begynt, og her vil smarte frontend-løsninger forankret i brukerens behov ha stor betydning for effektivitet og lønnsomhet i næringslivet, fortsetter fagsjefen.

Artikkelen fortsetter...

Frontend-utvikling: Maximilian beskriver studiet som «midt i blinken». Foto: Adobe Stock.

En god start

For Maximilian er hverdagen som nettstudent på Noroff godt i gang, og han forteller at det så langt har svart til forventningene.

– Det er rett og slett kjempegøy, og det føles veldig riktig å ta en utdannelse innen et fagfelt som jeg er så interessert i. Jeg hadde aldri trodd at det ville være så moro å studere, smiler han.

Det føles veldig riktig å ta en utdannelse innen et fagfelt som jeg er så interessert i.Maximilian Dybvik

Drømmen er å starte for seg selv.

– Men uansett hva jeg ender opp med, er jeg ikke i tvil om at utdannelsen vil bli attraktiv i arbeidsmarkedet.

Trives med fleksibiliteten

Å studere på nett, uten naturlig omgang med medstudenter, opplever han som annerledes og fleksibelt.

– Det er selvsagt litt uvant å ikke ha noe klassemiljø, men vi har egne diskusjonsforum på nett og god dialog med læreren. Vi hadde nettopp et gruppeprosjekt, og da jobbet jeg direkte sammen med to andre, og mesteparten av kommunikasjonen foregikk på Skype.

Så lenge man er strukturert, mener 27-åringen at nettstudier er en god løsning.

– For meg er det perfekt. Det åpnes stort sett for en modul hver mandag, og da lager jeg en arbeidsplan som jeg forholder meg til gjennom hele uka, avslutter den fornøyde nettstudenten.


Mer om studiet

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top