Merethe Angelsen (26) ble lei av å studere tradisjonelt: – Jeg er altfor glad i å tegne, skrive og fotografere til å sitte stille hele dagen, sier hun.

Løsningen ble grafisk designnettstudier:

– Det fantes ingen kreative skoler i Lillehammer der jeg bodde, og jeg hadde ikke lyst til å flytte. Nettstudiet ble da en mulighet for meg til å studere, uten å være fysisk tilstede i et klasserom, sier Merethe.

Hun utdyper:

– Det største problemet med å flytte var at jeg hadde veldig mye angst på det tidspunktet. Å begynne på et klasseromsstudium var da en altfor stor utfordring for meg. Samtidig hadde jeg ikke lyst til å sitte hjemme uten å gjøre noe heller. Nettstudier ble løsningen, da jeg kunne jobbe med angsten og samtidig få meg en utdannelse innen noe jeg virkelig brant for.

– Nettstudier hadde den fleksibiliteten som var nødvendig for meg for å studere på det tidspunktet. Jeg fikk frihet til å studere når og hvor jeg ville.

Jeg fikk frihet til å studere når og hvor jeg ville.Merethe Angelsen

– Hvordan er en vanlig studiedag for deg?

– Mandager er som regel like. Mandag morgen får vi tilgang til ukens leksjon, øvingsoppgaver og innleveringsoppgaver. Det første jeg gjør er å lage en tidsplan. Dette gir meg oversikt over uken, og jeg vet hva målet mitt er. Resten av mandagene bruker jeg til å lese. De andre ukedagene er mer fleksible. 

Artikkelen fortsetter...

Merethe Angelsen - nettstudier - studentarbeid

Studentarbeid: Merethe Angelsen

– Et bredt fagfelt

– Hva gjorde at du ville studere grafisk design?

– Jeg var lenge usikker på hva jeg skulle gjøre. Jeg har mange kreative interesser, og jeg visste at jeg hadde lyst til å drive med noe kreativt. Jeg prøvde å studere noe tradisjonelt, men det syntes jeg var så utrolig kjedelig. Det var demotiverende å lese masse om temaer jeg overhode ikke hadde interesse av, sier hun.

– Jeg ønsket å studere noe hvor det ikke bare var lesing, men også kreativt arbeid. Grunnen til at jeg valgte grafisk design er fordi det er så bredt fagfelt, som betyr variasjon i studiet. Her kan jeg tegne, fotografere og drive med webdesign.

Jeg har mange kreative interesser, og jeg visste at jeg hadde lyst til å drive med noe kreativt.Merethe Angelsen

– Har du noen områder du liker best?

– Jeg er veldig glad i fotografering, og jeg synes at mine beste arbeider er bildene jeg har tatt. Fotografi gir meg en mulighet til å gå ut og bort i fra PC-en i ny og ne. Det er også det jeg mener jeg er flinkest til.

– Jeg liker også webdesign, selv om det nok ikke er dette jeg behersker mest. Det frustrerer meg grenseløst noen ganger, men jeg får en intens glede når jeg faktisk får det til. Det frustrerer og fascinerer på én og samme tid. 

– Hvordan er det å studere et kreativt fagfelt?

– Det beste med å studere noe kreativt er at man får utforske og finne sin egen "stemme". Istedenfor å lese femti sider i uka, får du tips til hvordan du skal løse ting i praksis. Det er veldig tilfredsstillende å få bruke det du lærer i praksis med en gang.  

Artikkelen fortsetter...

Merethe Angelsen - nettstudier - grafisk design

Studentarbeid: Merethe Angelsen

– Du må være veldig strukturert

– Hva synes du om faglærerne på nettstudier?

– De er veldig tilgjengelige når du har spørsmål. Du kan sende dem en mail eller kontakte dem på læringsportalen, og du vil få svar veldig raskt. De er veldig hjelpsomme, men de oppmuntrer deg også til å finne ut av ting på egenhånd, sier Merethe.

Personlig mener jeg Noroff nesten er bedre på nettstudier enn i klasserom.Merethe Angelsen

– Hvorfor valgte du Noroff?

– Jeg har gått på Noroff i Oslo før, og min erfaring fra den tiden er veldig positiv. Jeg fikk veldig godt inntrykk av læreren jeg hadde der. Generelt var de flinke til å gi meg tips på hvor jeg kunne finne svar på ting jeg lurte på. De ga oss aldri svaret direkte, men oppmuntret til at du skulle finne det ut på egenhånd. Du fikk også lov til å sitte lenge å jobbe på skolen med arbeid om du ønsker det, selv om ikke lærerne var tilstede.

– Personlig mener jeg Noroff nesten er bedre på nettstudier enn i klasserom, men det kan være fordi jeg liker å jobbe på egenhånd.

– Hva mener du skal til for å lykkes som nettstudent?

– Du må være veldig strukturert, når du selv er ansvarlig for din egen arbeidstid må du ha selvdisiplin. Du er helt og holdent ansvarlig for din egen arbeidstid, samtidig som nettstudier gir deg utrolig mye frihet til å bestemme når og hvor du skal studere. Jeg er veldig målbevisst og strukturert. Min beste egenskap er nok at jeg er flink til å arbeide. Det er opp til deg selv at du faktisk gjør det. 

Følg gjerne Merethe på Instagram. Vi ønsker Merethe lykke til videre med sine nettstudier!


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top