– Det ikke er noen annen ting i verden jeg ønsker mer å jobbe med enn video og design, sier Toni Giskemo.

Toni Giskemo (29) er opprinnelig nordlending, og er bosatt på Stranda utenfor Ålesund sammen med familien sin.

Til daglig jobber han på en pizzafabrikk, mens han studerer grafisk design på deltid via nettstudier.

 – Jeg valgte å studere grafisk design fordi jeg ønsker å få bruke min kreative side i jobbsammenheng, sier han.

Toni har en variert yrkesbakgrunn. Tidligere har han jobbet som barne- og ungdomsarbeider, innen bank og forsikring, og med lokalradio. 

– Kreativitet er en av tingene jeg savner fra min tid som barne- og ungdomsarbeider, sier han. – Med grunnleggende designkunnskap i bunn er det utrolig mye kult man kan lage, selv om man kun har grunnleggende ferdigheter i de vanligste verktøyene en designer bruker.

Jeg valgte å studere grafisk design fordi jeg ønsker å få bruke min kreative side i jobbsammenheng.Toni Giskemo

– Hvorfor valgte du å studere på nett?

– Jeg valgte å studere på nett fordi jeg bor i ei lita bygd uten et slikt studietilbud i området.

I tillegg til jobben på pizzafabrikken har han startet sitt eget foretak:

– Foretaket mitt tilbyr tjenester innenfor design og video, med hovedvekt på sistnevnte. Jeg brenner for film i sosiale medier, og grafisk design er for meg det perfekte faget å kombinere med min lidenskap. Det gir rom for å være kreativ både med grafikk i video, skjermbilde for reklamering av video og ikke minst fysisk materiale man kan lage for å bruke som rekvisitter i videoer.

– Jeg kjenner med hele min kropp at det ikke er noen annen ting i verden jeg ønsker mer å jobbe med enn video og design. Nå definerer jeg meg selv som en innholdskreatør. 

– Hvordan er en studiedag for deg?

– En typisk studiedag kan være at jeg får unnagjort alle mine praktiske gjøremål i hjemmet, før jeg avtaler med min kone at jeg skal sitte ned for å studere. Hun er en fantastisk støttespiller, selv om hun til tider kan bli ganske frustrert når jeg prioriterer henne og andre ting bort for å holde på med skolearbeid. Men siden jeg jobber fulltid og har nettopp startet mitt eget foretak, må jeg ofre noe for å komme i mål med studieoppgavene. Musikk på ørene hjelper godt for å komme i en flyt hvor jeg jobber effektivt, sier han.

Artikkelen fortsetter...

Toni Giskemo - nettstudent

Studentarbeid: Toni Giskemo

– Må investere mye tid

– Du har jobb, eget foredrag, familie og mange dyr i tillegg til studiene. Hvordan får du tiden til å gå opp?

– Når jeg blir bekymret for at tiden ikke skal strekke til, lager jeg en prioriteringsliste som jeg jobber meg gjennom. Det innebærer ofte skippertak og sene kvelder, men det er alltid verdt det når jeg kommer i mål.

– Hvordan er jobben på pizzafabrikken?

– Når jeg ikke studerer eller jobber med foretaket mitt, jobber jeg på en pizzafabrikk. Selv om det ikke er relevant for hva jeg skal jobbe med på sikt, så fungerer jobben bra for meg. Lønna er god og siden det er en praktisk rettet jobb så har jeg muligheten til å legge den vekk fra tankene mine med en gang jeg kommer hjem.

– Hva mener du skal til for å lykkes som nettstudent?

– For å lykkes som nettstudent er man nødt til å forberede seg på å investere mye tid i det, spesielt i starten. Etterhvert vil det man oppdage at det er ikke alle oppgaver som er like utfordrende, og man kan velge å bruke mer tid på det man ikke forstår.

Jeg føler jeg har lært utrolig masse på denne tiden.Toni Giskemo

– Hva synes du om faglærerne?

– Faglærerne er dyktige på å gi tilbakemeldinger på hva som er bra og hva man kan gjøre bedre. De forteller også hva som fungerer i jobbmarkedet, og hvorfor.

– Hvorfor valgte du Noroff?

– Jeg valgte Noroff fordi de var eneste som tilbød et studieløp jeg ønsket. Andre skoler hadde mindre allsidige fagplaner og kortere utdanningsløp enn hva jeg var på jakt etter.

– Hva synes du om valget i ettertid?

– Etter å ha studert hos Noroff i ett år er jeg veldig glad jeg valgte å studere her. Jeg føler jeg har lært utrolig masse på denne tiden. Ikke bare grunnleggende kunnskap om design og arbeidsverktøyene, men jeg har også fått utviklet min estetiske smak, noe jeg håper vil fortsette så lenge jeg jobber med design.

– Hva vil du bruke kompetansen til når du er ferdig med studiene?

– Når jeg er ferdig med studiene vil jeg bruke kunnskapen min til å produsere innhold for markedsføring i sosiale medier, med vekt på design, foto og video, sier Toni.

Besøk også Toni sin facebookside.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top