Remie André gikk fra å være nettstudent til kursleder innen datasikkerhet.

Remie André Overbeeke har nettopp avsluttet nettstudiet nettverk- og IT-sikkerhet. Allerede før han var ferdig, begynte han å holde kurs innenfor fagområdet sitt.

Erfaringene fra skole og kurs gjør at dataentusiasten ser lyst på fremtiden.

Tekno-kid

Remie André er en nysgjerrig fyr. Og det har han vært nesten hele livet.

– Teknologien har jo vært en interesse lenge, egentlig. Vi fikk jo første datamaskin i hus i 89 eller noe sånt, forteller han, – Og første sommeren mamma og de var vekke, så røyk skruene i kabinettet, og så studerte jeg innmaten.

Men da han begynte på skolen, var ikke hverdagen så enkel.

– Jeg har jo slitt også, på barne-og ungdomsskolen og videregående, med lese- og skrivevansker og konsentrasjon. Det var den største utfordringen jeg hadde på videregående var at det skjedde så mye rundt at jeg ikke fikk hengt med det læreren holdt på med, og så var det vanskelig å hente seg inn igjen, sier Remie André. Og konsentrasjonsvanskene gjorde at det ikke var så greit å finne et passende studium. Så fant Remie André Noroff.

Det å sitte med nettstudier fra Noroff gjør at jeg får sitte i fred og ro.Remie André Overbeeke

– Jeg har holdt på med litt selvopplært webdesign. Og så lurte jeg på om jeg skulle hive meg på grafisk design-studiet hos Noroff. Men det som traff best, egentlig var studiet innenfor nettverk og IT-sikkerhet. Og det er nettbasert. Det å sitte med nettstudier fra Noroff gjør at jeg får sitte i fred og ro, så får jeg konsentrert meg om det jeg skal gjøre uten at det blir uromomenter i et klasserom, forteller han. Og når skoleåret går mot slutten, er det opp til hver student å finne seg en passende prosjektoppgave. Remie André hadde en original tanke.

Nettstudier: Remie André konsentrerte seg bedre som nettstudent.

Kurslederen

– Den hverdagslige datasikkerheten som går på brukerens bevissthet. Det er jo nesten ingen fokus på det, for folk setter seg ned ved en datamaskin og gjør det de skal, og tenker ikke på hva som skjer i den perioden, og så uten å være klar over det, så har de utsatt både seg selv og arbeidsgiveren for potensielt databrudd. Jeg fant ut at dette her er noe jeg har lyst til å jobbe videre med, prøve å lage kurs for å få opp bevisstheten hos folk.

Den hverdagslige datasikkerheten som går på brukerens bevissthet. Det er jo nesten ingen fokus på det.Remie André Overbeeke

Remie André gjorde noen undersøkelser for å finne ut om det fantes slike kurs fra før. – Vi hadde besøk av Atea og Serit i en forelesning på skolen. Jeg stilte spørsmål om de hadde noe opplegg eller kurs til kundenes ansatte på dette her med datasikkerhet, og svaret var nei. De hadde noe de kalte for nanokurs, men det er ikke godt nok.

Derfor laget Remie André sitt eget.

– Jeg kontaktet Sørlandsporten Næringshage i Risør der jeg ble en målbedrift, og de sa da at Risør By var på jakt etter noen som kunne holde kurs i datasikkerhet, så jeg traff akkurat på riktig tidspunkt. I slutten av mai holdt jeg mitt første kurs. Jeg pusha på litt for å holde kurset i forbindelse med skoleprosjektet, forteller han.

Og responsen lot ikke vente på seg.

– Det er en lokal nettavis som heter iRisør.no, og de holder til i bygget der jeg holdt kurset. Så de kom og stakk kamera opp i nesen på meg og intervjuet meg! Greit nok det, så to dager etter kurset, så ringte NRK Sørlandet. De ville ha meg med på radioen, så det ballet jo på seg, da.

Fremtiden

Nå vil Remie André jobbe med kursing på heltid.

– Hovedfokuset mitt vil være å tilby enkle forståelige kurs til de ansatte i en bedrift i første omgang, og så kan jeg videreutvikle de andre ideene jeg har etter hvert.

– En av ideene jeg har er å kunne få til et kurs som er for arbeidssøkende. Jeg tror at hvis en potensiell arbeidssøker kan vise en arbeidsgiver at han har fått eller tatt et grunnleggende kurs i datasikkerhet vil det være en fordel for både arbeidssøkeren og arbeidsgiveren / bedriften.

Hovedfokuset mitt vil være å tilby enkle forståelige kurs.Remie André Overbeeke

Da kan jeg få økt bevisstheten på hva som skjer. Det er rett og slett et kurs for å åpne øynene, forteller han, og er takknemlig for å ha lært seg så mye ved Noroff.

– Jeg har fått veldig mye god informasjon gjennom studiet. Det er nesten nødvendig å skryte litt av lærerne som har vært så gode å formidle. Det er så enkelt opplegg, og så lenge du vet hva en datamaskin er, og så lenge du kan søke litt på nett, så går det fint. Studiet er rett og slett så enkelt forklart at det er ikke noe problem for folk flest, sier Remie André.

Summen av nysgjerrighet og god pedagogikk har gjort at Vegårshei har en rykende fersk kursleder å skryte av. Og det er slik man øker datasikkerheten i Agderfylkene.


IT-studier på Noroff

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Nettverk og IT-sikkerhet er studiet for deg som ønsker en solid utdannelse innen IKT. Studiet fokuserer på systemadministrasjon, programmering, sikkerhetstiltak og digital etterforskning.

  2 år
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

Treårig studieprogram som fokuserer på å utvikle kompetansen og kunnskapen som kreves av en profesjonell data scientist.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Nettverks- og systemadministrasjon er et teknisk IT-studium innen Microsoft og Unix-baserte teknologier, nettverksinfrastruktur og serverdrift.

  1 år
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning

Studiet fokuserer på datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Graden sentreres rundt temaer som informasjonssikkerhet, systemsikkerhet og nettverkssikkerhet.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Top