Susann har vært nettstudent i to år: – Grafisk design er perfekt om man ønsker god variasjon i arbeidsoppgaver og liker nye utfordringer, sier hun.

Susann Heggøy (24) er akkurat ferdig med toårig utdanning i grafisk design. Hun synes jeg nettstudier er en veldig god måte å studere på:

– Jeg valgte å studere grafisk design som nettstudent. Dette passet meg perfekt med tanke på at man er litt friere til å bestemme egne arbeidstider. Men man må selvfølgelig ha god selvdisiplin for å komme inn i en god arbeidsrytme, og klare å forholde seg til leveringsfrister, presiserer hun.

– Studiet er lagt opp på en god måte med nye læringsoppgaver og forelesninger hver uke. Leksjonene er på engelsk, så dette har både vært en utfordring og veldig lærerikt for min del. Grafisk design er et kreativt studium med ulike oppgaver som tar for seg alt fra å designe logoer, postere, bokomslag, illustrasjoner, webdesign og mye mer! Studiet er perfekt om man ønsker god variasjon i arbeidsoppgaver og liker nye utfordringer.

Jeg føler at disse to årene har gjort meg mer rustet til å kunne starte noe eget i fremtiden.Susann Heggøy

– Hvordan har det vært å studere på Noroff?

– Jeg synes det er både spennende og givende å studere på Noroff. Jeg får oppgaver som utfordrer meg til å bli enda bedre i det jeg gjør og oppgavene forbereder meg til arbeidslivet etter studiene.

– Hva var du mest skeptisk til før du valgte utdanning?

– Jeg som har studert via nettsudiene til Noroff var vel mest redd for hvordan opplegget skulle være, og om jeg kom til å klare å henge med. Men da jeg kom inn i hvordan det hele fungerte fant jeg fort min egen rytme i arbeidet.

Susann utdyper:

– Jeg har lært utrolig mye disse to årene, og jeg har utviklet meg som designer. Jeg har funnet ut hva jeg liker best å drive med innenfor de ulike designkategoriene og jeg føler meg tryggere på meg selv som designer. Jeg føler at disse to årene har gjort meg mer rustet til å kunne starte noe eget i fremtiden.

Noroff Nettstudier - utdanning på nett

Nettstudier: Stadig flere velger å ta utdanning på nett. Foto: Adobe Stock.

– Vil anbefale Noroff

I tillegg til nettstudier, er grafisk design tilgjengelig i Oslo, Kristiansand og Stavanger.

– Hvordan synes du nettstudier fungerer?

– Nettstudier er genialt for alle som – til en viss grad – ønsker å kunne velge sin egen arbeidstid. Opplegget fungerer bra med tanke på at alt er lagt opp til nye oppgaver hver uke. Forelesninger er tilgjengelige når man måtte trenge det. Det er også et forum hvor man kan diskutere problemstillinger med medstudenter og lærere. Alt i alt synes jeg nettstudier er en veldig god måte å studere på!

Man må selvfølgelig ha god selvdisiplin for å komme inn i en god arbeidsrytme.Susann Heggøy

– Hvordan vurderer du faglærerne dine?

– Faglærerne mine viser gjennom tilbakemeldinger på oppgaver at de er erfarne i faget sitt og vet hva de snakker om. Jeg får alltid ærlige tilbakemeldinger som sier hva som er bra, og hva som kunne vært gjort annerledes.

– Ville du anbefalt Noroff til andre?

– Jeg vil anbefale Noroff til alle som ønsker å gå den kreative veien i livet! Noroff har så mange ulike linjer å velge mellom, og man lærer mye. Det er spennende oppgaver som er med på å forberede deg til arbeidslivet etter endt utdanning.

– Hvordan vil du bruke kompetansen din videre?

– Jeg håper å kunne bruke kompetansen min til å starte opp noe eget. Det hadde vært drømmen!


Designstudier på Noroff

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du jobber kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet passer for digitale hoder som vil jobbe med strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Stavanger
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er en praktisk utdanning hvor du lærer både visuell og teknisk utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter.

  2 år
  Oslo, Bergen
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli en 3D-designer og skap naturtro animasjoner, miljøer og visualiseringer. Gi liv til spill og filmer, og lag 3D-bilder av fremtidige produkter.

  1 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Bli med i frontlinjen av moderne konstruksjon, og jobb med å tegne, modellere og visualisere bygg og konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  1 år
  Oslo
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top