by:larm, Cika Dole

-Det kiler litt ekstra i magen, sier Sandra. 

- Jeg er veldig overrasket over at jeg kom med, som en av juryens utvalgte. Dette har nok endret litt hvordan jeg ser på musikk-karrieren min, sier Sandra «Chika Dole» Egbeocha (26).

- Heldigvis er nerver helt normalt. Men det kiler litt ekstra i magen når jeg tenker på det. Det er gøy å få muligheten til å vise musikken til flere enn jeg har fått gjort tidligere.

Å leve av musikk er den store drømmen og har vært det siden jeg gikk i barnehagen. Sandra "Chika Dole" Egbeocha

Hun har studert lyd- og musikkproduksjon ved Noroff Oslo. Denne uken synger hun på musikkonferansen og -festivalen by:Larm, som arrangeres i Oslo hvert år. Arrangementet går over tre dager, og har oppnådd en viktig posisjon i nordisk musikkbransje.

I tillegg til Sandra er to andre Noroff-studenter, Kacper Tratkowski, under artistnavnet Safario og Lillian Halima Anderssen, Lil Halima, plukket ut som artister. 

Musikken er påvirket av tiden vi lever i

- Det jeg ønsker er å kunne leve av musikken. Det er den store drømmen og har vært det siden jeg gikk i barnehagen, ler 26-åringen.

Sandra, eller «Chika Dole», som hun kaller seg, forteller om en multikulturell oppvekst, i en svært støttende familie.

- Jeg har alltid blitt oppfordret til å følge drømmene mine, og jeg tror støtten jeg har fått har hatt utrolig mye å si.

Hun fortsetter:

-Jeg driver med neo-soul for det meste, men også litt RNB og pop. Jeg har fått en del påvirkning fra både black community og den norske kulturen, i tillegg til at jeg har blitt påvirket av tiden jeg lever i. Som en multikulturell person, blir det naturlig å skape multikulturell musikk.

- Hvor henter du inspirasjon til musikken din?

- Jeg får for det meste inspirasjon fra relasjoner og erfaringer. Da jeg begynte å skape musikk, brukte jeg det som en måte å prosessere livet på. Jeg tror det har farget måten jeg forholder meg til, og bruker musikken min.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Utenlandsopphold: I 2016 flyttet Sandra til London for å følge drømmen, og det var her hun fant stemmen sin


- Vi er fortsatt venner på Facebook

Det å kjenne at musikklærerne hadde troa på meg, det var hjertevarmende. Sandra «Chika Dole» Egbeocha

Sandra studerte lyd- og musikkproduksjon ved Noroff i Oslo. Når hun skal svare på hva hun husker best fra studietiden, svarer hun momentant:

- Det er vanskelig å bare velge en ting, det skjedde så mye mens jeg gikk der. Jeg vil trekke fram en av dagene jeg skulle få tilbakemelding på noe jeg hadde gjort. To av musikklærerne på skolen gav meg, helt ukoordinert, veldig fine tilbakemeldinger. Det å kjenne at noen hadde så troa på meg, det var hjertevarmende.

- Hva er den viktigste lærdommen du sitter igjen med?

- Selvstendighet - det er det første ordet jeg tenker på. Det har betydd mye. Mer enn noe annet har det betydd at jeg kan spille inn, skape, og sende musikken min til andre musikere og bransje-folk, som videre har ført til de mulighetene jeg har nå. Det er jeg evig takknemlig for.

Hun vil også gjerne få sende en stor takk til musikklærerne på Noroff.

- Jeg må bare benytte anledningen til å takke musikklærerne på Noroff! En spesiell takk til lærer Raymond Enoksen. Vi er fortsatt venner på Facebook og han støtter stadig prosjektene mine. Det er så gøy å se at han oppriktig bryr seg om studentene.

- Til slutt, har du noen tips til nye lyd- og musikkproduksjon-studenter?

- Mine topp-tips er å være tilstede, for din egen del. Ta ansvar for egen læring. Hvis du ikke skjønner noe– spør. Vær irriterende. Vis at du setter verdi på hvor viktig du og dine drømmer er. Sett verdi på kunnskapen du er der for, avslutter hun.

Hør sangen hennes, You do You her.


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top