Sondre Skaftun talentstipend

Tidligere student Sondre Skaftun (22), stakk av med stipend under Bergen kommunes prisutdeling til byens kunst- og kulturliv.

– Gratulerer så mye! hvordan føles det?

– Det betyr enormt mye. Spesielt når noen anerkjenner det jeg gjør. Det er utrolig motiverende og det får meg til å jobbe enda hardere.

Sondre vant et stipend på 10.000 kroner som blir delt ut til talenter som utmerker seg under utdanning, har fremtidsplaner og ambisjoner. 22-åringen studerte lyd- og musikkproduksjon hos Noroff.

– Pengene skal brukes på musikkutstyr. Det er bra å støtte unge talenter, det gir større drivkraft, sier han.

Det er utrolig motiverende og det får meg til å jobbe enda hardere.Sondre Skaftun

B-listet på P3

På Noroff leverte Sondre mange oppgaver av høy kvalitet. I 2018 nådde en av disse P3. I tillegg til å ha blitt B-listet på P3, har i dag låten "Losing the Light" streamet over 250.000 ganger på Spotify.

– En tilfeldig skoleoppgave ble en god start karrieren min. Låten har virkelig skapt muligheter for meg. Nå har jeg noe bra å vise til, og det hjelper veldig mye, sier han.

Les også: Sondres låt "Losing the Light" B-listet på P3

Da den obligatoriske oppgaven gikk ut på å skrive en låt, tok Sondre kontakt med Tomine Hjelvik Berge.

– Tomine er en dyktig vokalist, som “lånte” meg stemmen sin. Dette prosjektet har blant annet gitt oss mulighet til å spille på festivalen Vill Vill Vest i september, sier Sondre.

Hadde det ikke vært for Noroff, hadde jeg aldri laget så mye musikk.Sondre Skaftun

Sondre angrer ikke et sekund på at valget falt på Noroff som studieplass.

– Hadde det ikke vært for Noroff, hadde jeg aldri laget så mye musikk. Under studiet ble jeg nødt til å lage musikk hele tiden, noe som var en utrolig god øvelse, sier den ferske produsenten.

– Hvor viktig har Noroff vært for din karriere?

– De har gitt meg muligheten til å drive med musikk, uten skolen hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Oppgavene jeg fikk, lærte meg mye om musikkindustrien. Det er noe jeg uten tvil kan ta med meg videre i karrieren, sier Sondre med et smil om munn.


Les mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top