Lidenskapen til Lil Halima banet vei til Universal Music og p3-listene. Nå er er hun klar med andre singel fra sin kommende EP.

Lil Halima studerer lyd- og musikkproduksjonNoroff Oslo. Hun debuterte med sitt soloprosjekt under by:larm 2018, til strålende omtale fra norsk presse. Debutsingelen «Abstract» ble sluppet i april, og i dag er hun klar med andre singel fra sin kommende EP.

– Du ble signert allerede før du startet studiene hos Noroff. Kan du fortelle litt om hvordan det skjedde?

– Jeg la ut videosnutter av meg selv, på Instagram, hvor jeg sang både coverlåter og eget produsert materiale. Vinteren 2017 oppdaget Universal Music/Def Jam Norway meg, og dette åpnet dørene til mange fantastiske muligheter.

For Lil Halima er det essensielt å ha kreativ frihet utover rollen som vokalist. På debutlåta, Abstract, har hun både skrevet, co-produsert samt malt coveret på singelen. Det er med god grunn at flere medier omtaler henne som en multikunstner.

Musikken hennes beskrives som en blanding av indie og urban musikk med afrikanske rytmer i horisonten, og en stor del hip hop. Selv har hun klare meninger om sitt musikalske uttrykk.

– Jeg har et ønske om at musikken min skal være fri. Jeg utdanner meg og utvikler meg innenfor musikkproduksjon. Dette vil gjøre det langt lettere å lage enda friere musikk, sier hun.

Artikkelen fortsetter...

Foto: Jakob Landvik

Signert artist og student

Det har vært viktig for Lil Halima å studere et sted hvor studioene har moderne fasiliteter.

– Jeg har brukt en del tid i studio og det har hjulpet meg veldig at jeg kan jobbe videre på prosjektene mine. Jeg lagde faktisk interluden min i et studio på skolen! ”Interlude” er introduksjonslåten hennes som er skrevet og produsert av nettopp henne. Den ble sluppet uken før debutsingelen ”Abstract”

– I tillegg er det en stor fordel at vi har et bra klassemiljø med engasjerte og nysgjerrige studenter hvor alle er gode innenfor ulike musikalske felt. Og lærerne er veldig snille og forståelsesfulle. De er faglig sterke og gir av seg selv til studentene.

– Det er en fordel for meg å studere noe jeg virkelig ønsker. Jeg vil lage musikk jeg liker, og håper jo selvfølgelig at andre liker den òg. Jeg ønsker også å lære mer og være fri innenfor musikken, slik at jeg kan fokusere på alle delene av det å være artist. Ikke bare synge og skrive sanger, men selve produksjonen, sier hun.

I sommer gleder Lil Halima seg til å lage ny musikk og spille på festivaler som Kadetten og Havna!

Hør singelen Train her.


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top