I ett år har artist og låtskriver Aili Teigmo har jobbet med sin første EP. Nå er den endelig her.

– Det føles helt fantastisk å endelig slippe noe så stort! Før har jeg kun sluppet singler, så min første EP er et nytt steg for meg. Det er veldig spesielt, sier Aili.

– Å har jobbet såpass lenge med et prosjekt, og endelig kan slippe det for resten av verden, er en helt fantastisk følelse. Nå er jeg veldig spent på hvordan sangene blir mottatt, og om publikum liker dem, sier hun.

Aili studerer lyd- og musikkproduksjonNoroff Bergen, og begynner på andreåret i august. 

EP-en har fått tittelen Perception.

– Mye tid i studio

– Det ligger en egen prosess bak hver av sangene. Ofte legger jeg merke til et riff eller en idé som jeg synes er veldig kul. Så kan dette få meg til å tenke eller føle noe som utvikler seg til en sang.

– Andre ganger fester det seg bare en sangidé i hodet mitt. Da må jeg bare finne frem mobilen og å ta opp idéen så fort som mulig, sier hun.

Det er ingen tvil om at det er musikk jeg vil drive med resten av livet.Aili

Aili roser de norske og amerikanske produsentene på EP-en:

– Jeg har vært så heldig å få jobbe med utrolig dyktige produsenter som har vært veldig involvert i prosessen. Jeg har brukt utrolig mye tid i studio, og faktisk mikset mye selv, men jeg har bare elsket det.

– Du skriver låtene selv. Hva handler de om?

– Jeg forsøker å formidle en følelse, så det er nesten umulig å beskrive nøyaktig hva de handler om. Sangene tolkes forskjellig ut ifra hvem som hører dem. Målet er at publikum skal kjenne seg igjen i dem, og forhåpentlig skape minner til dem.

Artikkelen fortsetter under bildet... 

Cover: Perception. Foto: Benjamin Dyrdal

Tre millioner streams på Spotify

Aili har tidligere oppnådd suksess med sine samarbeid med Darius & Finlay og Marsal Ventura. Til sammen nærmer hun seg tre millioner streams på Spotify.

– Det er helt sykt å tenke på! sier hun.

– Jeg hadde aldri forestilt meg at den første singelen jeg noensinne deltok på skulle nå over én million streams og bli signert av Universal! Dette har bare inspirert meg til å fortsette. Det er ingen tvil om at det er musikk jeg vil drive med resten av livet. Jeg er utrolig takknemlig for alt sammen.

– Hva er det beste med å drive med musikk?

– De fantastiske menneskene man møter! konstaterer hun og utdyper:

– De beste, mest hardtarbeidende og snille menneskene jeg har møtt, har vært gjennom musikken. Det er fint å være i et miljø der du kjenner så mange kreative og geniale sjeler.

– Musikk er også en plattform hvor jeg kan uttrykke meg akkurat som jeg vil. Jeg har så mange idéer og visjoner som jeg vil få ut til verden. Det har ikke noe å si om det er én eller 12.000 mennesker som liker det jeg driver med.

Jeg hadde lyst til å lære musikkproduksjon på en praktisk måte.Aili

– Vi pusher hverandre til å bli bedre

– Hvorfor valgte du å studere på Noroff?

– Jeg hadde lyst til å lære musikkproduksjon på en praktisk måte. Noroff er veldig flinke på å ta vare på hver enkel student, og lære deg det du vil og trenger å lære.

– Vi har en liten og flott bukett av studenter i klassen min. Alle kjenner hverandre veldig godt og det er veldig deilig. Vi pusher hverandre til å bli bedre, og alle blir inkludert. Jeg har hatt det veldig fint i studietiden og gleder meg veldig til fortsettelsen. 

– Har du noen råd til nye studenter?

– Det er viktig å involvere seg selv og lytte til tips og råd fra faglærerne. De er veldig erfarne og flinke, og vi kan spørre dem om hva som helst. Flere av oppgavene gir deg frie tøyler, så du får muligheten til å skape din egen musikk. Mange av skoleoppgavene fra i år har blitt til ekte utgivelser! sier hun.

– Hvilke planer har du videre nå?

– Jeg skal spille et par konserter i sommer, så blir det nok flere produksjoner og utgivelser av nye sanger fremover. Det blir spennende som alltid! sier hun.

Vi ønsker Aili lykke til med utgivelsen og musikkarrieren.

Hør Perception på Spotify her


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top