Enrique Iglesias trengte en DJ med kul artistprofil til å varme opp i Telenor Arena. Tre dager senere spilte Andreas foran 17.000 mennesker.

Andreas Hansen (20) går under artistnavnet africanchild, og er en ung og lovende musikkprodusent, låtskriver og artist. Nylig fikk studenten på lyd- og musikkproduksjon varme opp for Enrique Iglesias – med bare tre dagers varsel.

– Det var veldig spennende, smiler Andreas. – Jeg trodde først det var tull da jeg ble spurt, og skjønte nok ikke hvor stort det faktisk var før lydprøven i Telenor Arena. Da kicket nervene inn.

– Hvordan var det å opptre foran 17.000 mennesker i Telenor Arena?

– Det var helt rått! Det var ganske mørkt i arenaen, så jeg kunne ikke se så fryktelig mange ansikter, men jeg hørte dem og jeg følte energien deres! 

– Fikk du treffe Enrique?

– Nei det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg kunne nok ha gjort det, men jeg valgte heller å gå ut i salen og se på resten av konserten derfra istedenfor å sitte backstage. Jeg møtte manageren hans og mye av teamet hans, og de var alle veldig vennlige og fornøyde med oppvarmingen, smiler Andreas.

Jeg kunne ikke se så fryktelig mange ansikter, men jeg hørte dem og jeg følte energien deres!Andreas Hansen

Fullsatt arena: Africanchild spiller foran 17.000 mennesker. Foto: privat.

Slapp sin debutsingel

Nylig slapp Andreas sin debutsingel "Got My Heart". Der har han med seg sin 17 år gamle lillesøster på vokal, og står selv for hele produksjonen og låtskrivingen. 

– Det føles faktisk veldig veldig bra å endelig slippe debutsingelen min, sier han.

– Jeg har mange ganger vært nær ved å slippe musikk, men jeg har valgt å vente til soundet ble slik jeg ville. Det er veldig deilig å komme i gang med utgivelser!

– Hvordan var det å produsere låta?

– Det var kult, men jeg tenkte ikke over at den var spesielt kul før vi begynte å legge vokal på den. Låta kom faktisk ut av en eksamen vi hadde på skolen i fjor, men det har blitt gjort en god del med den siden den gang.

Andreas er godt fornøyd med mottakelsen:

– Jeg føler singelen har blitt veldig godt mottatt, og det er overraskende mange som går rundt og nynner på låta. Det syntes jeg er veldig gøy!

– Det er også ekstra gøy at den ble lagt inn på "New Music Friday" av Spotify på releasedagen. Det viser at de også liker den! sier han.

Det er masse praktisk arbeid, hands-on oppgaver, og mye jobbing i studio!Andreas Hansen

African Child i Telenor Arena

Godt mottatt: Africanchild slapp nettopp singelen "Got My Heart".

Over én million streams på Spotify 

Andreas har deltatt på mange musikkprosjekter i forkant av sin egen debutsingel. Sammenlagt har disse passert over én million streams på Spotify. 

– Det er selvfølgelig veldig kult at så mange mennesker har hørt på musikken du har vært med på å lage, så det er veldig gøy, sier han.

– Likevel ser jeg ikke på disse prosjektene som noe veldig personlig. Det gjør jeg derimot med singelen min. Her står jeg selv for tekst, komposisjon og produksjon, så det var mye mer spesielt for meg å slippe denne. Jeg får bare håpe at den får like god respons som prosjektene jeg har deltatt på tidligere.

– Hva synes du om studiet lyd- og musikkproduksjon?

– Jeg synes det er mye som er bra med studiet. Det jeg kanskje liker aller mest er at det er masse praktisk arbeid, hands-on oppgaver, og mye jobbing i studio!

– Det er også mange gode faglærere med masse relevant kompetanse og erfaring. De er pedagogiske og flinke til å lære ting bort. Samtidig er de aktive i bransjen selv, og det syntes jeg er minst like viktig. De har et perspektiv på bransjen som er bygget på erfaring, og kan derfor komme med masse praktiske tips og triks til oss som unge og nye i bransjen.

Det er også mange gode faglærere med masse relevant kompetanse og erfaring.Andreas Hansen

– Hva synes du om miljøet på campus?

– Jeg var på det første kullet som startet på den nye campusen i Mølleparken, og syntes det er en fantastisk plass å være, både i skoletiden og etter skoletid. Det er også kult at vi er samlet med flere studier, blant annet filmproduksjon og 3D spilldesign. Det er en fin plass å knytte kontakter.

– Mitt tips til nye studenter er nok å bruke studietiden for alt den er verdt. Sitt masse i studio, gjør alle oppgaver – til og med de som er frivillige – og prøv å suge til deg kunnskap som en svamp, smiler han.

– Hva er neste steg for deg nå?

– Det neste for meg er oppfølgeren til denne singelen som jeg tenker å slippe rundt sommeren. Deretter skal jeg sette opp masse sessions med forskjellige spennende artister og produsenter, og så er det selvfølgelig eksamen på Noroff som er rett rundt hjørnet! sier Andreas.

Du kan høre africanchild på SoundCloud her. og på Spotify her. Besøk ham også på Instagram og Facebook.

Vi ønsker Andreas lykke til med eksamen og med musikkarrieren.


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top