– Det blir spennende å vise fram utviklingen min, sier DJ Annette Kvithyll aka Purpurrpurple.

Hun har spilt på flere av de mest kjente klubbene og festivalene i norden, og leverer i følge by:Larm alltid den beste klubbmusikken med et kompromissløst uttrykk. Torsdag 2. og lørdag 4. mars er hun headliner på festivalen.

– Du er headliner på årets by:Larm. Hvordan føles det?

– Det føles bra. Det blir spennende å vise fram utviklingen min. Jeg har alltid hatt som mål å inspirere, utfordre og informere, sier Annette.

Jeg har alltid hatt som mål å inspirere, utfordre og informere.Annette Kvithyll

– Kan du si litt om musikken du spiller?

– Jeg spiller mye forskjellig. Generelt går det mye i tung og mørk elektronisk klubbmusikk og undergrunns rap. Soundet kan være cinematisk, mystisk med dekonstruert tromme patterns og hektiske rytmer med mye dype subfreksvenser til editerte acapella ting. Liker å spille musikk som har en nerve i seg. Deconstructive Club Music, presiserer hun.

– Hvorfor begynte du som DJ?

– Jeg begynte å DJ’e rett etter jeg var ferdig på videregående i 2003. Jeg hadde samlet mye musikk i platebutikker og satt døgnet rundt på nedlastingsprogrammer. Jeg tok interesse av klubb og var nysgjerrig på DJ'ing fra tidlig av. Jeg hadde en følelse at jeg kunne kanskje klare å gjøre det, så jeg tok sjansen og fikk jobb samme helg på et utested i hjembyen. Siden da har jeg vært hekta.

– Hva gjør du for å holde deg aktuell og oppdatert hele tiden?

– I de årene jeg har jobbet profesjonelt, har jeg lært meg å tolke trender, lære stemning og sjangere, og kunne knytte musikk opp til visuelle uttrykk eller en følelse. Musikk er en ganske god indikator på hvor vi er teknologisk og kulturelt sett. Det krever at du har åpne ører og tør å gå ut av komfortsonen i hva du liker å høre på.

Musikk er en ganske god indikator på hvor vi er teknologisk og kulturelt sett.Annette Kvithyll

– Hva må en DJ gjøre for å komme seg opp og fem i dag?

– Det er en helt essensielt å finne låter som kan løfte helheten på ditt brand som DJ. Du må finne din egen stil og sound, og konsekvent laste opp interessante og solide mixtaper via SoundCloud, YouTube, MixCloud eller andre DJ-sider. Det handler om å skille seg ut og tørre å gjøre noe som ikke er blitt gjort. Jeg anbefaler også å produsere og bruke kanaler som pusher den type musikk du liker, slik at du kommer frem på riktig platform. Mixingen lærer man seg fort, sier hun.

Purpurrpurple, DJ

Purpurrpurple i Stockholm. Foto: Privat.

– Be good at what you do!

Annette studerte lyd- og musikkproduksjon ved Noroff Oslo studieåret 2014/15.

– Hvordan var tiden på Noroff?

– Det var en superfin tid. Jeg hadde knapt tid til å hjem for å sove og spise. Jeg var ellers bare i studioet. Det var en kjempefin mulighet! sier hun.

– Hva fikk du ut av studiet, og hvordan bruker du kunnskapen i dag?

– Jeg lærte meg å produsere fra scratch i Cubase. Studiet hjalp meg å kickstarte drømmen om å produsere mine egne ting, og forstå de grunnleggende teknikkene og frekvenser. Jeg forstår og analyserer musikk på en helt annen måte i dag enn før, og skiller god lyd fra dårlig mye bedre.

Studiet hjalp meg å kickstarte drømmen om å produsere mine egne ting.Annette Kvithyll

– Vil du anbefale andre å studere lyd- og musikkproduksjon på Noroff?

– Helt klart! Noroff er en bra skole å benytte seg av for å realisere drømmen sin.

– Har du noen råd til jenter som ønsker seg inn i bransjen?

– Det samme gjelder for jenter som gutter. Be good at what you do! De mest interessante DJ'ene i dag er faktisk jenter som gjør nye ting i klubbverden. Jeg anbefaler å finne noen som tenker likt som deg, bygge nettverk og knytte kontakter med personer som har samme tankegang som deg selv. Da har du mye større sjanse for å nå frem.

Hør mer Purpurrpurple på SoundCloud, MixCloud og Vimeo.

Du kan også lese mer om Annette på by:Larm sine nettsider.

Purpurrpurple spiller på Verkstedet torsdag 2. mars kl 24.00 - 00.30 og Kulturkirken Jakob lørdag 4. mars kl 01.00 - 02.00.

Vi ønsker Annette lykke til!


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Vil du å jobbe som musikkprodusent? Lær deg faget i et profesjonelt studio. Få bred erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som forventes i en dynamisk bransje.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Bergen
  Ikke tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top