Charlotte Helm (20) går under artistnavnet Charlie. Hør hennes nye singel Naked og se musikkvideoen her.

Charlotte Helm er førsteårsstudent på lyd- og musikkproduksjon på Noroff i Bergen. Hun er først og fremst låtskriver, tekstforfatter og vokalist.

Nylig slapp hun singelen Naked.

– Hvordan føles det å gi ut din egen singel?

– Det er sinnsykt gøy å kunne slippe sin egen låt. Man føler man får igjen for alt arbeidet når man endelig kommer i mål. Det er spennende å se progresjonen til et slipp, og muligheter man får etterpå, sier hun.

– Sangen heter Naked. Hva handler den om?

– Naked handler om å ha emosjonelle vegger. Når man blir mer involvert i en annen person blir veggene brutt ned én etter én. En som ikke er vant til å gi så mye av seg selv til andre, finner seg plutselig i en situasjonen man forsøkte så hardt å unngå.

Det er spennende å se progresjonen til et slipp, og muligheter man får etterpå.Charlotte Helm

– Hvordan har den blitt mottatt?

– Jeg har fått kjempemange gode tilbakemeldinger. De kommer på facebook, meldinger og e-poster. Jeg får også videoer av folk som hører på sangen, min enten det er for chill eller på fest. Det synes jeg er sinnsykt gøy!

– Hvilke utfordringer møter man på når man skal lage musikk?

– Akkurat nå er de største utfordringene useriøse jobbtilbud man får som uavhengig artist. Når man ikke har et stort plateselskap i ryggen tror folk at man ikke har peiling. Da forsøker de noen ganger å lure deg. Derfor er det betryggende å gå den studieveien jeg gjør, hvor vi lærer hva man skal gjøre i slike situasjoner. I tilegg har vi lærere som hjelper oss med hva det enn måtte være.

Noroff Bergen

Noroff Bergen: Charlotte studerer lyd- og musikkproduksjon. Foto: Gøril Sætre.

– Bra at studentene jobber med musikk

Lærer på lyd- og musikkproduksjon i Bergen, Herbrand Larsen, liker at studentene er aktive i bransjen:

– Vi som lærere synes det er veldig bra at studentene jobber med musikk og utgivelser i tillegg til studiene. Undervisningen her på Noroff skal være bransjerelatert, og det at studenter gir ut musikk mens de studerer er helt fantastisk. Vi krysser fingrene og ønsker henne lykke til! sier Herbrand.

– Faglærerne dine har sagt at det er helt fantastisk at du har gitt ut singel. Hvor viktig har de vært i din musikalske utvikling?

– Lærerne har vært veldig viktige! Vi lærer så utrolig mye nyttig av dem, fra musikk til bransje og artistutvikling.

Hun utdyper:

– Det å ha noen som er så flinke på hva de driver med rundt seg på daglig basis har utrolig mye å si. Jeg føler allerede siden singelen ble produsert at jeg har lært utrolig mye, så jeg gleder meg til flere slipp. 

Å jobbe med musikk er det jeg ønsker å gjøre resten av livet.Charlotte Helm

– Når visste du at du ville jobbe med musikk?

– Må gi det typisk klisjésvaret at jeg alltid har visst at det er noe jeg ønsker og gjøre, smiler hun.

– Læringsmiljøet i Bergen er supert

– Å jobbe med musikk er det jeg ønsker å gjøre resten av livet, men det har selvsagt vært tider hvor jeg har vurdert andre ting fordi det er et krevende yrke å satse på. Likevel er det noe som er så verdifullt at man bare må satse. Har du en B plan, vil du ikke plan A hardt nok, sier Charlotte.

– Hvordan er læringsmiljøet på Noroff Bergen?

– Læringsmiljøet i Bergen er supert. Man får muligheten til å jobbe med forskjellige artister og produsenter, noe jeg mener er verdifull erfaring for videre utvikling. Du får også prøvd deg i alle slags mulige sjangre.

– Hva er planene dine fremover?

– Jeg skal jeg jobbe med promotering og gi ut mer musikk!

– Har du noen råd til nye studenter?

– Om du er i tvil om dette er riktig valg, så ikke vær det. Du lærer så utrolig mye mer enn bare musikkkunnskap. Du blir kjent med andre flinke mennesker som har samme interesse som deg. Så hvis drømmen din enten er å drive med lyd, musikk eller bli produsent, så er dette absolutt skolen å anbefale.

Se musikkvideoen her


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Vil du å jobbe som musikkprodusent? Lær deg faget i et profesjonelt studio. Få bred erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som forventes i en dynamisk bransje.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Bergen
  Ikke tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top