Jeff Wasserman er årets vinner i kategorien Tekst av den høythengende EDVARD-prisen.

Jeff Wasserman er kanskje mest kjent for tekstene til "Everyone Needs A Friend" (Dance With A Stranger) og "Tell Me Where You’re Going" (Silje Nergaard). Han har også skrevet for blant andre Jan Werner Danielsen, Jonas Fjeld og Sissel Kyrkjebø.

På Noroff Oslo er han sangtekstansvarlig på fagskolestudiet lyd- og musikkproduksjon.

– Hvordan føles det å vinne EDVARD-prisen?

– Jeg er både beæret og utrolig stolt. Det føles veldig godt å bli lagt merke til etter så mange år som opphaver og bakmann i bransjen. Samtidig er det også en erkjennelse av oss som skriver engelskspråklige sangtekster, som er omtrent halvparten av norske artister, sier Jeff.

Jeg er både beæret og utrolig stolt. Det føles veldig godt å bli lagt merke til etter så mange år som opphaver og bakmann i bransjen.Jeff Wasserman

EDVARD-prisen som deles ut av TONO består av et trofé av Bruno Oldani, et diplom og kr 50 000. Hensikten med prisen er å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for og kjennskap til nyskrevet norsk musikk.

– Du vant i kategorien Tekst for "Promised Land". Hva handler den om?

– Egentlig skulle sangen hete "You're My Promised Land". Sangen handler om en mann som etter å ha levd et langt liv fylt med lengsel, drømmer og skuffelse etterhvert har oppdaget det perfekte i det uperfekte. "The Promised Land" er ikke et sted du leter etter, men det du er. Det kan tar et langt liv før du innser det, sier han.

– Hvordan går du frem for å skrive en sangtekst?

– Det er mange fremgangsmåter til en god og helhetlig sangtekst. Det er så mange veier man kan velge å gå, og så mange teknikker at jeg kunne skrevet en bok om det. Det er det jeg holder på med nå for tiden, smiler han.

– Kort sagt; jeg prøver alltid å imponere meg selv. Jeg bruker mye mer tid på å bearbeide teksten enn jeg bruker på melodien. Jeg føler et sterkt ansvar til lytteren - at jeg må ta dem fra noe, gjennom noe og til noe; og at jeg rører en universell nerve.

Aktuell med nytt album

Jeff er for tiden aktuell med albumet "The Meeting Of The Waters". Innspilligen er gjort med gamle, vintage akustiske instrumenter og vintage mikrofoner. Lytteren får en følelse av å være i samme rom med musikerne gjennom 13 tidløse låter.

Albumet fikk terningkast 5 i Dagbladet og kan bestilles på nettsiden hans.

Jeg bruker mye mer tid på å bearbeide teksten enn jeg bruker på melodien.Jeff Wasserman

– Hvordan opplever du at albumet har blitt mottatt?

– Albumet har blitt veldig godt mottat av pressen her i Norge, men også i Storbritannia og i Belgia. Det viktigeste er at platekjøpere har gitt meg overveldende, positiv tilbakemelding. Jeg fikk en email forleden dag fra en fan som hadde spilt platen så ofte at mannen hennes hadde begynte å bli sjalu på meg, smiler han.

– Hva synes du om å undervise på Noroff?

– Jeg elsker det! Det er intenst og krevende, men like mye givende. Det kom som en total overraskelse for meg at jeg ville trives så godt som foreleser på Noroff. Like overraskende var tilbakemeldingene fra mange av studentene om at jeg har ikke bare lærte dem mye om fagfeltet mitt, men også at jeg som mentor har hatt en positiv og betydningfull innflytelse på livet deres. Når man høre slikt, så er det mer verdifullt enn hvilken som helst pris.

Jeff ble Spellemann-nominert sammen med Bjørn Eidsvåg og Odd Børretzen som årets tekstforfatter i 2008. Hans plate "Jeffrey & The Free Radikals" fra 2010 er tilgjengelig på Spotify.


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top