André Haugan og Trond Gétaz studerer begge lyd- og musikkproduksjon i Kristiansand. – Faglærerne er utrolig dyktige, sier de.

– For å lykkes med studiet må man først og fremst ha interesse for faget, sier 19 år gamle Trond Gétaz. Han studerer lyd- og musikkproduksjon på Noroff i Kristiansand sammen med André Haugan (28).

– Man må sette seg inn i hva en produsent er, og hvilken rolle produsenten har i studioet, sier André. – Man må i tillegg ha forståelse for kunder man jobber med, og yte service og vise respekt overfor artistens valg. Man kommer langt ved å være proaktiv.

Målet med studiet er blant annet å få bred erfaring med kvalitetsutstyr, slik at studentene går ut med kompetansen som forventes i en dynamisk bransje under utvikling. Studiet holdes i et profesjonelt studio.

Studioene er tilgjengelige hele tiden, og vi har alltid tilgang på utstyr som instrumenter og mikrofoner.André Haugan

– Hvordan er det å studere lyd- og musikkproduksjon?

– Det er veldig givende å lære hvordan man planlegger og fullfører et musikkprosjekt, sier André. – Vi får både opplæring i programvare samt mulighet til å uttrykke oss kreativt.

– Vi lærer veldig mange interressante emner innenfor lyd og musikk, sier Trond. – Kompetansen jeg har fått etter bare ett år, har allerede åpnet mange dører innen musikkbransjen.

André utdyper:

– Studioene er tilgjengelige hele tiden, og vi har alltid tilgang på utstyr som instrumenter og mikrofoner. 

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Se video - Lyd- og musikkproduksjon på Noroff

– Utdanning i noe jeg brenner for

– Hvordan er studiemiljøet på Noroff i Kristiansand?

– Miljøet vi har på skolen, og ikke minst i klasserommet sammen med medstudenter og lærere, er fantastisk. Du møter mange kreative mennesker med samme interesse som deg selv, sier Trond.

– Studentmiljøet kunne ikke vært bedre, sier André. – Helt fra dag én ble jeg kjent med nesten alle på skolen. Alle er ute etter å få en trygg og god plass å studere, og alle bidrar til dette.

Kompetansen jeg har fått etter bare ett år, har allerede åpnet mange dører innen musikkbransjen.Trond Gétaz

– Hva synes dere om faglærerne?

– Vi kunne ikke hatt bedre faglærere. Begge er flinke til å videreformidle sine respektive felt. Det er ingenting som er så morsomt som være med Eric og Robin, sier André.

Trond er enig:

– Faglærerne er utrolig dyktige! De har masse kunnskap og er flinke til å lære bort.

– Hvorfor valgte dere Noroff?

– Jeg ville ha utdanning i noe jeg brenner for, så jeg surfet litt på nettet og leste om studiene til Noroff, sier Trond. – Utifra det jeg leste, virket lyd- og musikkproduksjon svært interresant.

Vi kunne ikke hatt bedre faglærere.André Haugan

 – Etter anbefalinger fra venner hjemme i Stavanger var det ikke et vanskelig valg for meg. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier André, som har følgende råd til nye lyd- og musikkstudenter:

– Man bør behandle alle skoleoppgaver som om det kommer fra en klient i et kommersielt marked. Dermed bygger man gode rutiner som man får bruk for senere. Sett deg også godt inn teorien, selv om dette kan oppleves vanskelig hvis du ikke har vært borte i det før.

Vi ønsker André og Trond lykke til med innspurten av studiene.

Hør coverlåten Lucy in the sky with diamonds, laget av André Haugan, Trond Gétaz og Sindre Norheim:

Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top