Halvor Riset Granrud (23) skal hjelpe Senterpartiet i Alvdal med catchy valgkamplåt. Hør den her.

Låten "Senterparty" er skrevet av Jon Ola Kjølhaug og tidligere student på lyd- og musikkproduksjon Halvor Riset Granrud.

- Vi er flere her som har fått sangen på hjernen. Hva skal til for at en sang blir så catchy?

Hadde jeg hatt svaret på hva som gjør en låt catchy, hadde jeg nok vært milliardær nå.Halvor Riset Granrud

- Hadde jeg hatt svaret på hva som gjør en låt catchy, hadde jeg nok vært milliardær nå, og det er helt sikkert mange andre som har et bedre svar enn meg, sier Halvor. - Men min oppfatning av saken, er at man må skape en sinnstilstand eller følelese som mange kan kjenne seg igjen i. Om det er teksten som får fram dette, melodien, eller selve lydbildet er nok individuelt.

- Jeg tror litt av grunnen til at "Senterparty" har fått den mottagelsen den har fått, er fordi det er noe alle kan identifisere seg med, særlig da i distriktene der mange kommuner helt sikkert har mange av disse sakene som valgsaker, som for eksempel eldreomsorg, skole og næringspolitikk.

Politisk nøytral

- Hvordan har sangen blitt mottatt?

- Jeg tror låta har gitt mersmak, spesielt her i bygda. Dette er såvidt jeg vet noe som ikke har blitt gjort før her, og jeg tror mange liker metodikken i å bruke musikk og film for å få frem et budskap, i stedet for å stå på et torg å dele ut kaffe og boller.

- Hvilken effekt håper dere den får?

- Formålet med låta er jo å hjelpe Alvdal Senterparti med å gjøre et godt valg. Gjør de det, har vi gjort en god jobb! Men jeg vil gjerne få med at jeg er politisk nøytral i settingen, smiler han.

- Hvordan var det å studere lyd- og musikkproduksjon på Noroff?

- Det å studere på Noroff var en minnerik affære. Å kunne jobbe med det man liker aller best hver eneste dag, er et stort privilegium. Sånn i ettertid, tror jeg at jeg har lært mye mer enn det jeg egentlig har skjønt, og det som er så fint med kreative fag, er at ingen ting er feil, det er ingen fasitt, bare metoder.

- Det jeg savner mest med Noroff er medstudentene og ikke minst lærerne. Sistnevnte utgjør et meget godt team, som alle arbeidsplasser skulle hatt!

TV 2 har også skrevet om sangen.

Se musikkvideoen her

     
Top