Martin Danielle er mannen bak fenomenet CLMD, Norges heteste navn innen EDM-sjangeren ifølge VG. Snart spiller han fra samme scene som Avicii og Jessie J.

CLMD hadde den mest spilte låten på norsk radio i 2012 med "Black Eyes & Blue". Konseptet drives av Martin Danielle, eller Martin Bjercke som er hans egentlige navn. VG har omtalt CLMD som Norges heteste navn innen EDM-sjangeren.

Martin studerte lyd- og musikkproduksjon på Noroff i Oslo i skoleåret 2008/09.

Vi har tatt en prat med den norske DJ'en og musikkprodusenten.

- Hvor verden er du nå og hvem jobber du med?

- Jeg er basert i Los Angeles, men akkurat nå er jeg på Norgesturné. For tiden jobber jeg med flere norske og internasjonale låtskrivere på diverse spennende prosjekter.

Vi var defintivt ikke vant til å stå foran 23.000 mennesker. Martin Danielle

- "Black Eyes & Blue" var den mest spilte låten på norsk radio i 2012. Hva har skjedd siden den tid?

- Siden den gang har vi turnert høyt og lavt i Nord- og Sør-Amerika, og rundt om i Europa. Vi har også gitt ut flere låter, deriblant "The Stockholm Syndrome" som solgte til seks ganger platina i Norge. I 2014 gikk Carl Louis ut av prosjektet mens jeg har forsatt å turnere og lage musikk under CLMD-banneret. I januar kom jeg med første offisielle slipp etter splitten, "Keep Dreaming".

Spilte foran 23.000

- Du har blant annet spilt support for Madonna på Telenor Arena. Hvordan var det?

- Det var veldig nervepirrende. Vi ble booket last minute da Alesso ikke rakk flyet sitt fra Ibiza, så hadde veldig liten tid til å forberede oss. Dette var også i 2012 og vi var defintivt ikke vant til å stå foran 23.000 mennesker. Spesielt så mange mennesker som ikke nødvendigvis var spesielt interessert i housemusikk.

- CLMD-singelen "Keep Dreaming" ble gitt ut på Sony Music i februar. Kan du si litt om låta og planene videre?

- Låta ble skrevet som en liten homage til det å følge drømmene sine. Det ha troen på seg selv og tørre å satse på det man virkelig vil her i livet. Det var en liten påminnelse for meg om hva jeg virkelig ville, og det var en liten boost for å satse videre. Nå kommer det ny singel veldig snart, samtidig som jeg jobber mot et større prosjekt til høsten. Det er også en ny USA-turné på plass etter sommeren.

Ved Noroff lærte jeg mye av det tekniske som jeg har tatt med meg videre. Det hadde vært veldig vanskelig å lære på egenhånd. Martin Danielle

CLMD er headliner på Findings Festival 29. mai på Bislett stadion, og spiller fra samme scene som Avicii og Jessie J.

- Hvorfor bør folk ta turen dit og hva kan de forvente av kvelden?

- Fordi det er en fin arena for å bli eksponert til dj-kulturen og oppleve mange fine talenter og god musikk. Findings er et fantastisk steg i riktig retning for norsk elektronisk musikk og utvikling.

- Vær dum nok til å prøve

- Hvilken betydning har dine studier ved lyd- og musikkproduksjon hatt for deg og din karriere?

- Musikk er jo en av de få karrierevalgene hvor utdannelse ikke teller i jobbmarkedet, men ved Noroff lærte jeg mye av det tekniske som jeg har tatt med meg videre. Det hadde vært veldig vanskelig å lære på egenhånd. Jeg har blant annet lært hvordan bruke fx som equer og kompressoerer, hvordan gjøre opptak i studio, og ikke minst hvordan jobbe strukturert i sessions.

- Har du noen råd til nyutdannede studenter?

- Vær dum nok til å prøve men flink nok til å gjennomføre!

CLMD feat. Jared Lee - Keep Dreaming

CLMD - Black Eyes & Blue

     
Top