Tidligere Noroff-student Mario Stjepanovic m.fl. fikk fem minutter på å overbevise at plattformen Soulsound var den beste idéen på årets MashUP under By:Larm Interactive.

Jeg tror og håper vi vil kunne hjelpe mange musikalske talenter i fremtiden. Mario Stjepanovic

- Vi er svært glade for at årets jury har kåret Soulsound som vinneren av MashUp 15, sier Mario Stjepanovic, tidligere student på Lyd- og musikkproduksjon ved Noroff i Oslo. - Det betyr utrolig mye for oss alle fire, spesielt for meg ettersom jeg står bak konseptet. Jeg tror og håper vi vil kunne hjelpe mange musikalske talenter i fremtiden.

Med seg på laget har han Didrik Aleksander Strøhm, Alberto Edoardo Donadio og Marius Sevaldsen.

Musikalske talenter skal finne hverandre

- Hva er Soulsound?

- Soulsound er en plattform vi holder på å videreutvikle, sier Mario. - I første omgang skal vi ved hjelp av smarttelefonen utvikle en løsning som skal bidra til at musikalske talenter finner hverandre på en effektiv måte. Applikasjonen skal handle om musikalske uttrykk og ikke om hvilken sjanger en opererer i.

- Konseptet ble utviklet ettersom jeg selv har opplevd at altfor mange rundt meg sluttet å produsere musikk. Dette på grunn av lite motivasjon og engasjement når man jobber og operer alene. Med vårt konsept vil vi hjelpe målgruppen med å finne kreative sjeler som vil inspirere hverandre og fortsette å følge drømmen.

- En slags “Tinder” for musikalske talenter

- Vi kjenner alle Tinder. Hva hvis vi benytter samme matchmakingsystem for musikalske talenter, basert på deres lyduttrykk? Det er enkelt og globalt.

- Brukerne vil bare høre lyden din. Det er lyden som er profilen din, ikke bilder. Man får ikke vite hvem den andre personen er innen man begge liker hverandres musikalske uttrykk.

Det er veldig gøy når studenter fra lyd- og musikkproduksjon benytter kompetansen de har opparbeidet seg på nye områder og lager teknologiske nyvinninger som dette. Olav Slettahjell, fagsjef i Noroff

Fagsjef i Noroff, Olav Slettahjell er imponert over Mario:

- Det er veldig gøy når studenter fra lyd- og musikkproduksjon benytter kompetansen de har opparbeidet seg på nye områder og lager teknologiske nyvinninger som dette, sier Slettahjell.

Veien videre

- Hva er det neste for Soulsound nå?

- Målet nå fremover er å få utviklet en oppegående prototype av applikasjonen, med hensikten for å forstå forbrukeren bedre, sier Stjepanovic. Vi vil prøve å få til et tett samarbeid med kreative skoler som vil få muligheten til å teste betaversjonen av plattformen eksklusivt. Dette vil bidra til en bedre forståelse av hva forbrukeren sitt behov er, og hvordan vi kan forbedre applikasjonen på mest mulig måte før den eksponeres ut på markedet.

Premien i konkurransen er tilgang på kontor sentralt i Silicon Valley, rådgivertjenester innen musikk og teknologi og tre måneder gratis kontorlokaler i Norge.

     
Top