25-åringen har jobberfaring fra bankbransjen og så det umettede behovet for IT-sikkerhet. Nå skal hun bli ekspert på hacking og datakriminalitet.

Veronica Nesvik (25) har vært student hos Noroff Stavanger siden august. Det at hun valgte en toårig utdanning i nettverk og IT-sikkerhet, etter å ha fullført en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, er ingen tilfeldighet.

Etter å ha jobbet med mange forskjellige mennesker har jeg virkelig sett et umettet marked innen IT-sikkerhet. Veronica Nesvik

Jeg mener det er en veldig god kombinasjon og en kompetanse samfunnet virkelig har behov for. Etter å ha jobbet med mange forskjellige mennesker, både i forvaltnings-/bankbransjen, har jeg virkelig sett et umettet marked innen IT-sikkerhet, sier Veronica.

Dataangrep skjer hver dag, hele tiden. Mot enkeltpersoner og bedrifter. Tap eller tyveri av sensitiv informasjon kan føre til katastrofale konsekvenser.

Jeg tror behovet for de med IT-sikkerhetskompetanse vil øke mer som tiden går, sier 25-åringen videre.

Kombinert kompetanse

Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet. Ifølge NIFU-rapporten vil fire av ti IT-jobber stå tomme innen 2030, dersom ingen tiltak gjøres.

Det er ingen tvil om at Veronica kommer til å bli attraktiv i arbeidsmarkedet, med sin kombinerte kompetanse.

– Pen testing virker gøy å jobbe med. Med min erfaring fra kunder i bank synes jeg også det virker gøy å jobbe med å hjelpe andre med IT-sikkerhet og informere om hvorfor dette er viktig, sier hun.

Studiet i nettverk og IT-sikkerhet er praktisk rettet. Teori etterfølges av relevant praktisk arbeid, som gir et godt innblikk i utfordringene og problemstillingene studentene kan forvente å jobbe med.

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Jenter i fremmarsj

– Det er veldig spennende å være jente og studere IT, da jeg opplever at vi er i fremmarsj i bransjen. Vi er ca syv jenter i klassen, smiler Veronica.

De første dagene var hun redd for at hun hadde tatt seg vann over hodet.

Noroff har et veldig bra miljø for jenter, ikke bare i klassen, men på kryss av klassene. Veronica Nesvik

Jeg er ikke en «gamer» og har ikke holdt på med data siden jeg var liten. Men sannheten er jo faktisk at man får det til med hardt arbeid, uansett kjønn, sier hun.

Hun fortsetter:

Noroff har et veldig bra miljø for jenter, ikke bare i klassen, men på kryss av klassene. Det hjelper veldig, da det ofte kan være enklere å spørre jentene i 2. klasse om «dumme spørsmål», ler hun.

Hands-on utfordringer

Det handler om å tørre å prøve. Jeg kan ærlig si at jeg kunne veldig lite om IT på forhånd, men tenkte det var bra å kombinere med tidligere utdanning. Selvfølgelig kommer ikke gode karakterer på løpende bånd. Jeg må jobbe hardt for å få det til, men det er veldig spennende, med tanke på at vi jobber mye hands-on med utfordringer, og ikke bare teoretisk.

Hvem vil du si at en utdanning i nettverk og IT-sikkerhet passer for?

Studiet passer for alle som tenker at det kan virke interessant. Med hard jobbing kan alle få det til, uansett hvor vanskelig det virker på forhånd. Lærerne hos Noroff er utrolig flinke og gode på å se hver enkelt sine behov, avslutter hun.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få fem e-poster med mer informasjon om IT-studiene på Noroff.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Top