– De fleste er ikke i stand til å beskytte seg selv, sier professor Johan Van Niekerk.

Professor Johan Van Niekerk skal undervise på den nylig godkjente bachelorgraden i Cyber Security, som starter opp på Noroff – School of Technology and Digital Media denne høsten. Han forklarer hvorfor Cyber Security er et viktig tema i dag:

– Mennesker integrerer i økende grad ulike aspekter av våre digitale aktiviteter inn i våre daglige liv. I dag lærer vi online, handler online, finner underholdningen vår online, navigerer ved hjelp av elektroniske ressurser, og mye mer. Dessverre er ikke disse aktivitetene risikofritt, og de fleste er ikke i stand til å beskytte seg selv, sine familier, eller sine arbeidsplasser mot disse risikoene.

– Cyber Security hjelper oss å forstå og begrense disse risikoene.

Cyber Security hjelper oss å forstå og begrense disse risikoene.Johan Van Niekerk

Van Niekerk flytter fra Sør-Afrika og Nelson Mandela Metropolitan University, og gleder seg til å begynne i jobben som professor i Cyber Security på Noroff Kristiansand.

– Jeg er begeistret for måten forelesninger streames live og presenteres fysisk samtidig. Jeg har stor interesse for ulike pedagogiske modeller som brukes til blended og online læring, og jeg ser frem til å bruke mine ferdigheter i et miljø der online og tradisjonelle modeller er så tett integrert, sier professoren.

Cyber Security professor Johan Van Niekerk 

– Hva tar du med deg til Noroff-studentene?

– Jeg har en variert bakgrunn og varierte ferdigheter. Mine spesialiteter inkluderer Cyber Security, Software Development, Artificial Intelligence, Serious Games og Online Learning. Jeg vil også kunne gi studentene et helt annet perspektiv, siden mange av problemene vi står overfor i dag, oppleves på en annen måte i afrikansk kontekst.

Jeg tror den pedagogisk modellen på Noroff lar meg være den beste læreren jeg kan være.Johan Van Niekerk

–Jeg tror at eksponering for ulike synspunkter er et svært viktig aspekt ved en balansert utdanning, sier professoren.

Den nyansatte professoren sier at han elsker å undervise:

– Jeg tror private institusjoner som Noroff er i stand til å respondere på den endrede dynamikken innenfor utdanning i dagens digitale verden mye raskere enn større, og mer tradisjonelle universiteter. Som sådan er kvaliteten på undervisningen på disse private universitetene ofte av høyere kvalitet enn den som finnes andre steder.

– Jeg elsker å være lærer, og jeg tror den pedagogisk modellen på Noroff lar meg være den beste læreren jeg kan være, sier Van Niekerk.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top