– Jeg var verdens kjipeste elev på videregående, sier Lena Marthinsen (32). Nå beskriver lærerne henne som en IT-ninja.

Lena studerer nettverk og IT-sikkerhet i Stavanger. Selv om faglærerne i dag omtaler henne som en IT-ninja, var det ikke alltid slik:

– Jeg har så absolutt ikke vært lærerens favoritt eller en mønsterelev på ungdomsskolen og videregående. Jeg gjorde minimalt og fikk karakterer deretter. Strøk i matematikk gjorde jeg også. Med glans, sier Lena.

Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette før! Lena Marthinsen

– Etter videregående skulle jeg jobbe ett år mens jeg bestemte meg for videre studier. Det ble til 11 år. Jobb var noe jeg mestret. Jeg kunne vise til gode resultater og mestringsfølelsen motiverte meg stort.

– Noen jobber for å leve, men jeg lever for å jobbe. Jeg har stor arbeidskapasitet og liker å levere noe jeg virkelig kan stå inne for.

– Lærer alt fra hacking til preventative tiltak

– Hvorfor er IT-sikkerhet så spennende?

IT-bransjen betegnes som den nye oljen og arbeidsmulighetene er mange, og ikke minst fremtidsrettet. Vi lærer alt fra hacking til preventative tiltak.

– Hvordan er det å studere på Noroff Stavanger?

– Noroff Stavanger er en liten, men koselig skole. Vi har god kontakt med forelesere og resten av staben. Vi er også en godt sammensveiset gjeng i klassen vår med et upåklagelig samarbeid. Og ikke minst så er studieveileder Ann-Elin fantastisk.

Foto: privat

– Hva skal til for å lykkes med IT-studier?

– Man oppnår gode karakterer om man gjør det man skal, og så litt til. Sett av tid til skolearbeid, legg bort spill og Facebook og les fagstoffet dagen før forelesning. Slik blir du godt forberedt.

Jeg har allerede fått flere jobbtilbud, men det er ennå to semestre igjen.Lena Marthinsen

– Hva er ditt beste minne fra studietiden?

– Fra å være verdens kjipeste elev på videregående var min første A på Noroff en magisk opplevelse.

– Hvorfor valgte du Noroff?

– Det var egentlig litt tilfeldig. At det viste seg å være så gøy er en stor bonus. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette før! Nå gleder jeg meg til å begynne på mastergrad, og ikke minst komme meg tilbake til arbeidslivet med ny kompetanse.

Hjelper gjerne nye studenter

– Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

– Gjør det du skal istedenfor å game hele døgnet så lykkes du uten problemer. Synes du noe er vanskelig så er det bare til å komme inn til oss som allerede har fullført de forrige semestrene. Vi hjelper gjerne!

– Hva vil du bruke kompetansen til når du er ferdig med studiene?

– Det er et godt spørsmål for mulighetene er så mange. Jeg har allerede fått flere jobbtilbud, men det er ennå to semestre igjen til jeg skal ut i arbeidslivet så det får tiden vise.

Vi ønsker Lena lykke til videre med studiene.

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top