Musikkvideoen til en av låtene på Vinni sin nye plate, «Oppvåkningen» er produsert av tidligere Noroff-student Aage Alexander Foss.

Rapartisten Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, slipper i dag sitt norskspråklige debutalbum «Oppvåkningen». En av låtene på platen, «Stjernestøv» er produsert av tidligere Noroff-student og nå rektor ved Noroff i Bergen, Aage Alexander Foss. Med seg på teamet hadde han både tidligere og nåværende Noroff-studenter som utelukkende fikk gode skussmål av produksjonsteamet. (Foto: Kolbjørn Voll Hjelmerud)

Vinni har i en årrekke vært frontfigur i Paperboys, en av Norges mest kjente rapgrupper. Bandet har gjennom hits som “Barcelona” og “One Day” gjort stor suksess og hatt hele 18 singler på VG listen. Med albumet «Oppvåkningen» står Vinni på egne ben.

Suksessfullt samarbeid

Musikkvideoen til «Stjernestøv» er regissert av Frederic Esnault som har gjort stor suksess som regissør. For noen måneder siden var Esnault i USA og regisserte musikkvideo med noen av Los Angeles' mest kjente rapstjerner: Game og Warren G, med vokal fra den avdøde hiphop legenden Nate Dogg. Etter at Frederic kom tilbake fra innspilling tok han kontakt Aage Alexander. – Alt skjedde veldig raskt og etter et møte med managementet gikk vi i gang med produksjonen av «Stjernestøv», sier Aage Alexander. Sammen har de tidligere produsert videoen til Alexandra Joners «Sunrise».

Se videoen her

God hjelp fra Noroff-studenter

Innspillingen av «Stjernestøv» fant sted i lokalene til Oslo Bokseklubb på Jordal i Oslo. Daniel Nordaas, som både har tatt NM-, EM- og VM-gull i kick-boksing, spiller hovedrollen i musikkvideoen. - Med unntak av regissøren og produsenten fra DunDeal var dette en produksjon bestående utelukkende av tidligere og nåværende Noroff-studenter. De nåværende studentene vi hentet inn gjorde alt fra foto- og lysassistanse til regi- og produksjonsassistanse. De gjorde som vanlig en usedvanlig god jobb, og ble lagt merke til av alle som var en del av innspillingen, sier Aage Alexander.

Den mørke siden

VG beskrev «Stjernestøv» på følgende måte: «Oppvåkningen», er delt i en mørk og en lys side. «Stjernestøv» er den mørke. Nå er blues-gitaren en gremmende snarvei inn i folkets hjerter, men de sløve slagene under Vinnis rustne stemme inviterer til en slags fortelling fra barkrakken. Dette er en historie om suksessens bakrus fortalt av en angrende synder. Og rimene sitter stødig når han prater om avhengighet.

Produksjonsteamet fra Noroff:

Robert Erstad - Lærer/Underviser i filmfotografi
Alex Lopez – Lysmester
Thomas Castillo – Fotoassistent
Odd-Erik Sedberg – Fotoassistent
Annicken Aasheim – Lysassistent
Joachim Warhuus – Produksjonsassistent

Les mer om DunDeal her

artikkel_jpg

artikkel_jpg

artikkel_jpg

artikkel_jpg

(Foto: Kolbjørn Voll Hjelmerud)

     
Top