De tidligere filmstudentene Kaja Eline Grøndahl (24 år) og Mina Sundell (22 år) har laget reklamefilm om Noroff.

I et skoleprosjekt laget de tidligere filmstudentene Kaja Eline Grøndahl (24 år) og Mina Christine Sundell (22 år) en reklamefilm om Noroff. Med seg i hovedrollen fikk de vinneren av Norske Talenter i 2011, Daniel J. Elmrhari. Med filmen ønsker de å kommunisere at dersom man har en drøm, må man våge å ta steget fullt ut og jobbe hardt om man skal lykkes. En leveregel de selv holder høyt.

 

- Da vi skulle lage filmen tok jeg utgangspunkt i egen erfaring. Da jeg var liten elsket jeg å leke med videokameraet til foreldrene mine, og jeg fikk venner og familie til å være med - uansett om de ville eller ei, sier Mina. Daniel J. Elmrhari i hovedrollen er nok et kjent fjes for mange etter å ha imponert hele det norske folk med sitt dansetalent i Norske Talenter. Da jentene kontaktet Daniel stilte han villig opp.

Ingen kjære mor

Kaja og Mina oppdaget tidlig lidenskapen for film og begge bestemte seg for å studere Filmproduksjon i Oslo. - Da vi studerte fikk vi gjennom prosjekter og veiledning erfare hvordan filmbransjen fungerer og hva den krever av oss. Det var ingen kjære mor og det mener jeg er viktig for både personlig og faglig utvikling. sier Mina, som var regissør under innspillingen. – Det viktigste jeg lærte var å våge. Når man er ung og relativt uerfaren møter man på ulike utfordringer og man gjør mange feil. Da er det viktig å lære av sine feil. Det er slik man blir bedre, legger produsent Kaja til.

En drøm – to kontinenter

Begge jentene er fast bestemt på å jobbe videre innen film. I dag går Kaja på Universitet i Oslo hvor hun studerer pedagogikk. - Målet er å utvikle meg som regissør ettersom jeg hovedsakelig har studert produksjon så langt, sier Kaja. Mina befinner seg på andre siden av Atlanteren. - Jeg hadde et ønske om å fullføre bachelorgraden min i utlandet. Nå studerer jeg ved Portland State University i Oregon hvor jeg har mulighet til å fordype meg i fag jeg ønsker å lære mer om. For eksempel screenwriting for TV, film og foto, forteller Mina som etter hvert vil prøve lykken i storbymetropolen New York. - Jeg vil søke internships ved ulike produksjonsselskaper i New York. Jeg har allerede opprettet kontakter som jeg ønsker å utvikle videre. Hvis jeg ikke lykkes eller trives her, har jeg alltid gode muligheter i Norge, sier Mina.

Viktigheten av et godt nettverk

Kaja har et råd til andre studenter som drømmer om å satse på film. – Noe av det viktigste du kan gjøre er å knytte og opprettholde gode nettverk. Det er gull verdt. Det er lett å glemme det viktigste nettverket, nemlig dine medstudenter, sier Kaja som påpeker viktigheten av å holde kontakt når studietiden er over. - Under studiene knytter man sterke bånd som er nyttige å ta med seg videre, sier Kaja.

artikkel_jpg

(Bilde: Mina Christine Sundell og Kaja Eline Grøndahl)

artikkel_jpg

(Bilde: Under innspilling)

     
Top