De tidligere studentene Camilla Fredrikke Jæger (23), Bendik Heggen Strønstad (29) og Aleksander Nordaas (29) står bak den norske fantasythrilleren «Thale».

Filmen hadde 17.februar 2012 kinopremiere over hele landet. Det er ikke bare i Norge at filmen vekker oppsikt, Hollywood har allerede vist interesse for filmen. Jæger, Strønstad og Nordaas har tidligere studert Filmproduksjon ved Noroff i Bergen og jobber i dag sammen i produksjonsselskapet Yesbox Productions. (Foto: ©Euforia Film/Yesbox)

Kinodebuterer


Arbeidet med spillefilmen «Thale» startet for to år siden. Gjennom en samarbeidsavtale med filmdistributøren Euforia Film har de nådd målet om å vise filmen på kino. 17. februar 2012 hadde «Thale» premiere på filmlerretet. – Det er en veldig god følelse å vite at målet er nådd, sier produsenten bak filmen, Bendik Heggen Strønstad.

Interesse fra Hollywood


I følge Strønstad har «Thale» skapt interesse fra internasjonalt hold. - Hollywood har vist interesse for filmen og er på jakt etter en remake, sier han. Allerede i januar ble «Thale» omtalt på en av verdens mest leste filmnettsider, Twitchfilm da den første traileren ble sluppet. Nettstedet spår norsk folklore en lys framtid. I tillegg er Thale plukket ut til filmdelen av den prestisjefulle musikkbransjefestivalen South By South West i Austin i Texas. Festivalen er mest kjent for sitt store musikkprogram, men har de siste årene også utviklet seg til å bli en viktig plattform og visningssted for film og interaktive medier.

Eventyrlig fantasy 


Thale handler om to åstedsvaskere, spilt av Erlend Nervold og Jon Sigve Skard, som kommer over en skjult kjeller i en hytte. I kjelleren skjules en aldri så liten hemmelighet som mange går langt for å skjule. Den unge, vakre huldra Thale spilles av Silje Reinåmo.

Eget produksjonsselskap


Jæger, Strønstad og Nordaas jobber i dag i det bergensbaserte produksjonsselskapet Yesbox Productions som Strønstad og Nordaas startet i 2004. Dette er selskapets første store produksjon, men selskapet har tidligere produsert flere kortfilmer med stor suksess. Yesbox første spillefilm «Sirkel» ble produsert i 2005 og blir regnet som en pioner blant uavhengige norske spillefilmer, da den mottok både Publikumsprisen og Ung Talent under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) samme år. I 2011 ble kortfilmen «Kjøttsår» nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes.

alt
(Foto: ©Euforia Film/Yesbox)

alt
(Foto: ©Euforia Film/Yesbox)

Se trailer for «Thale» her

     
Top