Filmstudentene har jobbet dag og natt den siste tiden! De har nå bygget et filmstudio på skolen.

Studioet, som er designet for å enkelt kunne om møblere, male og skape den rette stemningen til settet for sine filmer. Se bilder av filmstudio og fra innspilling av 16 mm film.

Filmstudio på Noroff

Filmstudentene har jobbet dag og natt den siste tiden for å få bygget ferdig filmstudio på skolen. Studentene har fått masse skryt for sitt driftige engasjement og utholdenhet, og studentene er enige om at arbeidet også har vært veldig positivt for samholdet og miljøet i klassen og mellom studentene på tvers av linjene. Både 1- og 2-års studenter på film, lærere og en gjeng studenter fra de andre studieretningene har vært i sving med malerkost, hammer og skrumaskiner. Filmstudioet er utstyrt med lett vegger som er enkelt å male, vinduer, ulike rekvisita og lyddempingsmateriale i tak og på vegger. Alt i alt er dette et filmstudio som er perfekt bygget for location til mange av studentenes filmprosjekter. Studentene kan operere friere og mer fleksibelt med et slikt filmstudio på skolen. De kan tilpasse location og filmsett etter sine behov og ønsker.

16 mm film

2-års studenter på Filmproduksjon er midt i prosjektoppgaven sin; 16 mm film. De er nå i gang med klippearbeid og etterbehandling før filmene er klar til visning. Selve innspillingen er ferdig og med 10 minutter rå-film på 16 mm filmrull skal de klippe ferdig og presentere en film på 1-2 minutter. Sjanger og manus for filmene har vært valgfritt, og hver gruppe kommer til å presentere svært ulike filmer. Alle på skolen gleder seg nå til filmvisningene når prosjektet er ferdig i løpet av de neste 2 ukene.

Beriker filmstudiet

Filmstudio som nå står ferdig i 3.etg på Industrihuset i Bergen bidrar klart til å berike filmstudiet. De har nå et lokale med lett vegger, maling og rekvisita til å skape den stemningen, de lokalene og det settet de trenger for sine studentfilmer. Studioet kan om møbleres og forandres og bygges til et rom på størrelser mellom 20–50 kvm. Studentene er ikke lenger så avhengig av å låne hybler, restauranter eller andre lokaler for å gjøre innspillinger til studentfilmer. De kan nå filme ”in house” og jobbe både natt og dag her dersom de ønsker det.

Vinduer og lyssetting

Studioet ligger rett ved siden av hovedlageret til Noroff. Her er også alt filmutstyr på skolen plassert. Dette gjør det veldig enkelt for filmstudentene å hente og legge på plass utstyret underveis i innspillingen. Dessuten er filmstudio plassert i en etasje med rampe til vei rett utenfor. Det er derfor også enkelt å hente og bringe utstyr med bil til og fra filmstudioet. Filmstudio er også utstyrt med lett vegger og vinduer. Den perfekte lyssetting kan skapes og ved hjelp av kunnskap fra lærer Bjørn Bøthun og studentene som har spesialisert seg på foto/lys. Vi kan nå enkelt lage ønsket lyssetting, enten det er for dagslys, midnattssol, soloppgang eller nattestid.


SE BILDER HER!

alt
Malerkosten er i sving flere ganger!

alt
Faglærer Bjørn Bøthun underviser sine studenter

alt
Utstyrslageret til Noroff ligger side om side med filmstudio

alt
Innspilling av eksamensfilm, 16 mm. Ferdig resultat av alle filmene legges ut på studentgalleriet!

alt
Ny gjennomgang med faglærer og avispapir på gulvet klar til å ta i mot kunstig blod...

alt
Finpussen av filmsettet før innspillingen
alt
Make Up

alt
Realistisk og blodig
alt
Fra filmsettet. Og en morder er løs...
alt
Ny gjennomgang med malerkosten
alt
Nytt location og filmsettet i filmstudio er forandret nok en gang

alt
Kafélivet er til å smake på!

alt
16 mm filmrull klar for å sendes til Oslo for digitalisering. Vi gleder oss til filmvisninger!

     
Top