Noroff sommerskole er et helt nytt tilbud til de som ønsker å få en innføring i filmens forunderlige verden.

Skolen passer for alle som interessert i film, og som ønsker å videreutvikle seg innen dette unike mediet. Ikke minst er det en kjempemulighet for kommende Noroffstudenter til å forberede seg på videre skolegang.

Eigil Langmark er både faglærer og prosjektleder for årets sommerskole. Han har lang fartstid innen regi av musikk- og reklamefilm. Tidligere har han laget musikkvideoer for artister som Sivert Høyem, Jan9 & OnklP, Tungtvann, Skambankt, Sandra Lynd Haugen og mange fler. I tillegg til dette har han blant annet laget reklamefilmer for Revlon, Honda, Interflora, Toro og Redd Barna. Eigil har vunnet Alarmprisen for beste musikkvideo to år på rad. Han har også laget flere kortfilmer og har jobbet som regiassistent på spillefilmen Fritt Vilt 2

Filmworkshop sommeren 2011

Kursperiode mandag 04. juli til og med søndag 31. juli 2011.

Noroff sommerskole avholdes i Noroffs undervisningslokaler på Østre Elvebakke 3 i sentrum av Oslo. Det blir et intensivt program hvor skolens lokaler, utstyr, klipperom og studio vil være tilgjengelig fra 08:00 til 23:00. Eigil Langmark er hovedlærer sammen med en rekke gjesteforelesere fra bransjen. I tillegg vil våre beste studenter være tilgjengelig for praktisk veiledning.

Det vil være praktisk undervisning hver uke fra klokken 09:00 - 12:00 mandag til torsdag. I tidsrommet 12:30 til 17:00 er det mulighet for veiledning med hovedlærer etter behov. Det praktiske arbeidet med filming og klipping vil derfor foregå fra kl 12:00 mandag til torsdag, samt hele fredag, lørdag og søndag. Hver torsdag settes det av tid til filmvisning med tilhørende tilbakemeldinger.

3 kortfilmer på 4 uker

Alle kursdeltagere på Noroff sommerskole skal ha mulighet til å lage 3 korfilmer på 4 uker. Kurset er intenst, krevende og ikke minst lærerikt. Etter fullført kurs får kursdeltagerne et kursbevis, en portfolio med filmene sine samt kursbeskrivelse. Kursdeltagerne blir delt inn i grupper på fire hvor man jobber sammen gjennom hele kurset. Inndelingen skjer på bakgrunn av deltagernes ambisjoner, ønsker og bakgrunn.

Kursdeltagerne får presentert tre filmoppgaver, se beskrivelse nedenfor. Man kan alternativt legge fram egne prosjekt som kan passe inn i kursopplegget (må avtales med faglærer).

Film 1

Tema: "Forfølgelse".
Kursdeltakerne skal lage en film uten lyd eller dialog, men med BILDER. Temaet forfølgelse skal sette kreativiteten i gang med tanke på at de skal lage en film kun i bilder. Bruk av ulike kamerateknikker som panorering, tilt, kjøring, stativ, håndholdt kamera, POV (point of view) o.s.v vil være sentrale virkemidler.

Film 2

Tema: "Dialog"
Nå har kursdeltakerne lært å bruke mikrofon. Oppgaven er å forstå hva som kreves for å gjøre et godt lydopptak i tillegg til at man får trening i personinstruksjon.

Film 3

Tema: "Lys, lyd, kamera og Action!"
Kursdeltakerne skal lage en kortfilm med selvvalgt tema. Det er viktig å vise at man klarer å beherske alle elementene som man har lært i løpet av kurset.

Påmelding og mer informasjon

Eigil Langmark
Mobil: 976 00 178
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

     
Top