Linda Bolstad hentet filmstudenter til utplassering hos produksjonsselskapet: – Noroff ble et naturlig valg, sier hun.

I disse dager spilles den nye TV3-serien 'Aber Bergen' inn. Filmstudentene ved Noroff i Bergen har hatt utplassering hos produksjonsselskapet ITV som står bak serien. Tidligere student på filmproduksjon ved Noroff Bergen, Linda Bolstad er produksjonsleder for serien.

– Hvordan fikk du jobb som produksjonsleder på serien?

– Jeg ble oppringt av linjeprodusenten på Aber Bergen, Einar Loftesnes, som lurte på om jeg hadde lyst å være produksjonsleder. Vi har jobbet sammen tidligere da jeg var forarbeidskoordinator på Villmark 2 og kjente hverandre fra bransjen i Bergen, sier Bolstad.

Noroff er en skole hvor man lærer fryktelig mye gjennom praktisk undervisning.Linda Bolstad

Da vi startet denne produksjonen synes jeg det var en strålende anledning til å la studenter få ta del i en større produksjon. Da ble Noroff et naturlig valg, sier hun.

ITV Studios Norge som står bak serien er en av de fem største TV-nettverkene på verdensbasis. Manusforfatter er Gjermund Stenberg Eriksen som blant annet er kjent for Mammon.

Aber Bergen

Foto: Ulrik Skage. Statue: Elin Brudvik.

Tarek Selim er en av flere studenter ved Noroff i Bergen som har fått sjansen til å være med på utplasseringen.

– Det har vært en utrolig lærerik opplevelse å jobbe på produksjonen! Vi har fått flere forskjellige arbeidsoppgaver både i forproduksjon og under opptak. Alt fra å brekke ned manus, gå over fakturaer, innkjøp av varer, sjåførtjenester til å koke kaffe, sier Tarek.

– Arbeidsoppgavene varierer fra dag til dag, noen dager assisterer vi produksjonslederen og koordinatoren og noen dager tar vi oss av velvære på settet. Produksjonsselskapet har vært veldig flinke til å gi oss relevante oppgaver for den fagfunksjonen vi spisser oss innen.

Produksjonsselskapet har vært veldig flinke til å gi oss relevante oppgaver for den fagfunksjonen vi spisser oss innen.Tarek Selim

– Ypperlig anledning til å prøve og feile

– Noroff er en skole hvor man lærer fryktelig mye gjennom praktisk undervisning. Noen av de viktigste erfaringene jeg tok med meg fra Noroff var hva jeg ikke burde gjøre, sier Linda.

– Som studenter har man en ypperlig anledning til å prøve og feile som gir en viktig kunnskap og erfaring man kan ta med seg videre. Samtidig så jobber man med små crew hvor alle må bidra på flere områder. Dette gir ekstra kompetanse som jeg har hatt veldig god nytte av.

– I min posisjon er det viktig å forstå og ha kunnskap om de ulike avdelingene for å kunne tilrettelegge best mulig. Jeg lærte også hvor viktig et godt forarbeid er for en smidig produksjon og være løsningsorientert om noe uforutsett oppstår. Samtidig hadde vi veldig fine lærere som var flinke til å støtte oss og følge oss opp både i og utenfor studiene.

Aber BergenFoto: Ulrik Skage.

Linda råder studentene til å være åpen for å teste alle fagfunksjonene og være forberedt på å jobbe seg oppover.

– Når man skal inn i denne bransjen så må man være åpen for å gjøre mange ulike arbeidsoppgaver og gjøre sitt aller beste for å markere seg uavhengig om det er relatert til avdelingen man ønsker være på. Det er viktig å vite at alle må begynne et sted og jobbe seg oppover, sier hun.

Aber Bergen ventes å ha premiere i løpet av høsten 2016 på TV3.

Filmstudier på Noroff

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top