Èn av tre unge voksne opplever ensomhet. Det ville filmstudentene i Bergen sette fokus på. Nå har 213.000 sett videoen på facebook.

Me håpar at filmen fyrst og fremst vil gjera folk oppmerksam på dette med at det ikkje nødvendigvis skal så mykje til Leif-Norvald Sæverud

Studenter på filmproduksjon fra Noroff i Bergen gikk sammen og tok utfordringen fra Røde Kors om å spre varme i sitt nærmiljø.

Filmen er nå en del av Røde Kors sin 150-årskampanje 150 veier til et varmere samfunn.

Leif-Norvald Sæverud (20) hadde regi på filmen. Med seg på laget hadde han Arafat Malik, Kim Bye, Mathias Rokne, Ragnar Alexander Sellevold Bøe, Trond Gerhard Sannes og René Bjerregaard.

- Hva synes du om filmen er sett av over 200.000?

- Det er veldig kult. Og spesielt kjekt å sjå at så mange har sett eit produkt ein har laget, og at bodskapet nådde såpass mange, sier Leif-Norvald Sæverud.

- Hva inspirerte dere til å lage filmen?

- Eg hadde på førehand av reklameprosjektet vårt, vert ein del i kontakt med Røde Kors Hordaland. Om dei var interessert i ein reklamefilm, og kva dei alternativt ønsket reklame om. Då var det eit tema som stakk frem meir enn noko anna, å "rekruttera fleire unge menn til omsorgsaktivitetane deira". Noko eg, og gruppa mi, hadde lyst å prøva få til. 

- Det skal ikke så mye til

- Hvordan har responsen på filmen vært?

- Reklamen har verkeleg fått ein fin og god respons. Folk liker reklamen og har kommentarar som "hjartevarmane" og "herlig". Dei forstår bodskapet om at det ikkje skal så mykje til, medan nokon har vinklingar der dei spør om korleis dei skal finna den verkelege "Truls".

Denne filmen er et flott eksempel på hva man får til når man kombinerer lidenskap, omtanke og ikke minst kreativitet. Jon Vilhelm Aasgård, digital markedsfører i Røde Kors

- Hvilken effekt håper dere filmen vil ha?

- Me håpar at filmen fyrst og fremst vil gjera folk oppmerksam på dette med at det ikkje nødvendigvis skal så mykje til. Men håpar det for mange vil resultera i det hovudoppdraget var, å rekruttera fleire til å delta i omsorgsaktivitetane til Røde Kors.

Digital markedsfører i Røde Kors, Jon Vilhelm Aasgård er veldig fornøyd med resultatet:

- Denne filmen er et flott eksempel på hva man får til når man kombinerer lidenskap, omtanke og ikke minst kreativitet. Tusen takk til dyktige Noroff studenter for et herlig bidrag, sier han.

Her ser du videoen

 

1 av 3 unge voksne opplever ensomhet. Studenter fra Noroff i Bergen gikk sammen og tok utfordringen vår om å spre varme i sitt nærmiljø! Føler du deg inspirert? Vis oss hvordan du vil gjøre verden omkring deg til et triveligere sted med vår hashtag - #RødeKors150

Posted by Røde Kors on Sunday, May 24, 2015
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top