Noroff-student Tom-Birger Anundsen jobbet på innspillingen av storfilmen "Birkebeinerne". Se hans egne bilder fra filmsettet.

Nils Gaup har regi på den norske storfilmen "Birkebeinerne", hvor Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen har hovedrollene. Filmen har et budsjett på 44 millioner kroner, og premieren er 12. februar 2016.

Vi har tatt en prat med Tom-Birger, som er student på filmproduksjon i Oslo. Han har også sendt oss sine egne bilder fra filmsettet.

Mine planer for fremtiden er å studere videre og fortsette med det jeg elsker mest; å lage film. Tom-Birger Anundsen

- Hva handler filmen om?

- Filmen handler om en uekte kongesønn som blir født, og som Birkebeinerne må beskytte fra Baglerne, og frakte fra Lillehammer til Østerdalen.

- Hvilke oppgaver har du hatt under produksjonen?

- Min jobb på set var kameraassistent (cam.ass). Det innebærer å være teknisk dyktig slik at du kan hjelpe de andre i kameraavdelingen å arbeide raskere. Det innebærer også å kunne være ett steg foran alle andre på settet. Det å overhøre regi og fotograf pleier å fungere ganske bra.

Tom-Birger med et av filmstudiets RED-kameraer.

- Hvert ledd har en stor betydning

- Hva har vært det mest spennende med jobben?

- Det mest spennende var å jobbe med nye folk som er i bransjen og få et godt innblikk i hvordan det er/kan være på en stor filmproduksjon.

Det viktigste jeg har lært er hvordan du jobber på en profesjonell filmproduksjon.Tom-Birger Anundsen

- Hvilke utfordringer har dere møtt på?

- Det var nok å være på de forskjellige locations vi var på, og at vi måtte tilpasse vår arbeidsflyt og arbeidsstrategi deretter. Alt fra flate og smale veier til store og bratte fjell.

- Hva er det viktigste du har lært under produksjonen?

- Det viktigste jeg har lært er hvordan du jobber på en profesjonell filmproduksjon. Måten man arbeider på, og at hvert ledd har en stor betydning for at innspillingen skal være så effektiv som mulig.

- En slags miks av Veiviseren og Ringenes Herre

- Som publikum, hva kan vi vente oss av denne storfilmen?

- Personlig tror jeg denne filmen kommer til å bli veldig spennende, troverdig og intensfylt. På sett så jeg at Nils Gaup var på hjemmebane, og jeg fikk en følelse av at denne filmen blir en slags miks av Veiviseren og Ringenes Herre.

- Hvilke planer har du for fremtiden?

- Mine planer for fremtiden er å studere videre og fortsette med det jeg elsker mest; å lage film.

Bilder fra innspillingen

Alle foto: Tom-Birger Anundsen

 

 

 

 

Synopsis fra "Birkebeinerne"

År 1206: Norge herjes av borgerkrig, og mens kongen er døende fødes hans uekte sønn i dyp hemmelighet. En gutt som halve kongeriket vil drepe og to menn vil beskytte til døden. En gutt ved navn Håkon Håkonsen. Birkebeinerne er historien om flukten som forandret Norges historie for alltid.

Les mer på Paradox sine hjemmesider.

Filmstudier hos Noroff

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top