Kortfilmen "Bak Lukkede Dører", som vant pris for beste Norske og beste nordiske kortfilm, er produsert av tidligere Noroff-studenter.

Produksjonsselskapet Yesbox består av tidligere Noroff studenter. Mandag 9.mars sikret de seg to priser i kortfilmfestivalen Minimalen med kortfilmen Bak Lukkede Dører som vant pris for beste Norske og beste nordiske kortfilm.

Juryens begrunnelse

Å vinne pris for beste norske og beste nordiske film er noe å være stolt av. Juryens begrunnelse var at Bak Lukkede Dører er en film som dristig skaper sitt eget univers, utnytter i fullt monn filmmediets muligheter, særlig når det gjelder kamerabruk, production design, lyddesign og spill. Den griper og holder tilskuerens interesse fra første stund. Filmen er en fri tolkning av hvordan det er å være i koma og den har fått produksjonsstøtte fra Norsk Filminstitutt og Vest Norsk Filmsenter. Det er veldig gøy å kunne lage fiksjonsfilm ved siden av kommersielle oppdrag fra kunder, sier Bendik fra Yesbox.

Store ambisjoner


Yesbox har mange oppdrag fra kunder og har blant annet laget presentasjonsfilmen for Noroff Instituttet. Å vinne priser med kortfilmen Bak Lukkede Dører har vært spesielt viktig. Guttene har ambisjoner om å utvikle konseptet i kortfilmen til en TV-serie og har søkt om støtte til prosjektutvikling. Kortfilmen blir brukt som pilot i søknaden og da kommer det godt med at den har vunnet priser, sier Bendik. Desto mer blest det blir rundt filmen desto mer interessant blir prosjektet for TV-kanaler.

Flere prosjekter

Som alle filmskapere får erfare er det en lang prosess fra manus og regi til endelig finansiering og produksjon. Bak Lukkede Dører ble spilt inn i filmstudio i Bergen med til sammen fire fulle dager med opptak. Det tok rundt seks måneder fra filmen ble planlagt til den var ferdig produsert. Med jevnlige oppdrag fra kunder har Yesbox nok av prosjekter å ta fatt på. Kortfilmfestivalen Minimalen er en ideell visningsplattform og en god hjelp for at filmskapere kan nå ut til et større publikum. Du kan lese mer om Minimalen, søknadsprosess og frister på festivalens hjemmeside her.

     
Top