Tidligere Noroff-student Olaug Spissøy Kyvik studerer film i Praha. Hun har mange spennende prosjekter å jobbe med.

Hun oppfordrer alle andre til å gjøre som hun; Få verkene dine ut.

Det er alltid spennende å følge studentene etter studiene på Noroff. Forrige uke var tidligere filmstudent Olaug Spissøy Kyvik innom Noroff i Bergen. Hun hadde tid til en liten prat for å fortelle om hverdagen sin på filmskolen i Praha. Olaug har mange prosjekter på sin merittliste og jobber for tiden med en dokumentarfilm i samarbeid med filmselskapet Agitator.

Studerer film i Praha

Lærerne og administrasjonen i Noroff synes det er veldig kjekt å holde kontakt med tidligere studenter. Olaug har gått to år på filmproduksjon i Bergen og reiste til utlandet for å studere film på Prague Film School. Til våren er hun ferdig med det ettårige filmstudiet i Praha og hun ser lyst på fremtiden. Hun er glad i å studere og vurderer å ta bachelorgrad på Noroff sitt nyeste samarbeidsuniversitet, AFDA University i Sør-Afrika.

Lager dokumentarfilm

For ett år siden pitchet hun sin idè for filmselskapet Agitator. Kort tid etter gikk de inn for et samarbeid om å lage dokumentarfilmen med tittelen …men nå er vi her. I disse dager søker de produksjonsstøtte fra Vestnorsk Filmsenter. Olaug har regi og manus, Elin Sander er produsent og Elin Andersson er produksjonsleder. Filmen gir oss et innblikk i et internasjonalt fellesskap som holder til i Bergen. Jevnlig møtes en gruppe utenlandske og norske personer til et trimprogram. De fleste deltagerne er fremmedspråklige og trimprogrammet gjennomføres uten at deltagerne har muntlig kommunikasjon med hverandre. Olaug oppfordrer alle Noroff-studenter til å sende ut verkene sine. Det er mye verdt å ha forskjellige festivaldeltagelser på CV’en sin, sier Olaug.

     
Top