Kjell Ivar Bjelland og John Iver Berg har fått støtte fra Filmkraft AS til barnefilm.

Fra venstre: Silje Tjomlid, Kjell Ivar Bjelland, John Iver Berg (foto: Theon Productions)

Det er ikke første gang Kjell Ivar Bjelland og John Iver Berg får navnet sitt nevnt i media. Tidligere i vår fikk de tildelt støtte fra Filmkraft AS til barnefilmen Rallypiken. Nå har de nok en gang utmerket seg med eksamensfilmen The Cover, laget ved Noroff Instituttet. Berg og Bjelland har gjennom to år på Noroff Instituttet i Stavanger hatt flere samarbeid. Sammen med Gaute Bjerk startet de også produksjonsselskapet Theonhvor de leier lokaler i samme bygning som Filmkraft AS. Her har Bjelland funnet sin mentor i Sjur Paulsen, daglig leder i Filmkraft AS.

Inspirert av nyutdannet klesdesigner

fra venstre: Ole Helland, Annie Tassier, Jan Rune Holdthus, Sigrid Nedrebø, Renathe Rexey

"The Cover er en glossy action-story, en slags forskrudd versjon av Snøhvit,” forteller Kjell Ivar Bjelland, som har regi og er produsent på filmen. John Iver Berg har stått for foto/lys og After Effects mens Tommy Jørpeland har hatt jobben med klipping. Denne filmen er et samarbeid med mange forskjellige mennesker.
”Flere posisjoner er dekket av førsteårsstudenter ved Noroff som vi også skal ha med videre i produksjonen av Rallypiken”, sier Bjelland. Hovedrollen er spilt av Jan Rune Holdhus og den kvinnelige sentrale rollen er spilt av Hilde Håvardsholm. Jan Rune er tidligere kjent som standup- og revyartist, mens Hilde er uten tidligere erfaring fra scenelyset. Dette er en viktig del av grunntanken bak produksjonsselskapet, Theon, hvor de ønsker å fokusere på talentutvikling.

”Hilde hadde blant annet aldri drevet med kampsport tidligere og fikk kjørt seg skikkelig til å bli en ninja av en kampsportkoreograf,” medgir Bjelland. I tillegg har På Håret frisørsalong i Sandes hjulpet dem med å finne Helene Øvergaard som har stått for makeup og styling. Gjennom brev til potensielle sponsorer har de klart å få 50.000 kroner i støtte til kostnader. Ikke minst er filmen inspirert av den siste kleskolleksjonen til Helge Gill, som har stått for spesialkostymer til The Cover.

Magasin

12. september er releasedatoen for The Cover hvor det blant annet i forkant skal produseres et unikt magasin som en del av ”plottet”. Dette blir en kortfilm på 15 minutter som forhåpentligvis skal vises som forfilm i kinosalene. Etter en velfortjent sommerferie i juli skal Bjelland og de andre i Theon ta med seg 4 studenter fra førsteåret ved Noroff for å lage festival-TV for Filmkraft AS og Filmfestivalen i Haugesund 20.-27.august.

     
Top