Kampen om Fjellet er en dokumentarfilm laget av tidligere Noroff studenter. Nå har TVNorge kjøpt filmen.

Sommeren 2008 reiste en gjeng Noroff studenter til Voss for å filme aktiviteter ved den årlige festivalen Ekstremsportveko. De hadde fått låne med seg kamera fra Noroff. Denne turen resulterte i dokumentarfilmen Kampen om Fjellet som vises på TVNorge i beste sendettid.

Tur til Voss endte i revolusjonerende film. Sommeren 2008 reiste en gjeng Noroff studenter til Voss for å filme aktiviteter ved den årlige festivalen Ekstremsportveko. De hadde fått låne med seg kamera fra filmlinjen på Noroff og ønsket å gjøre filmopptak fra festivalens mange ekstremsportsutøvere og aktiviteter. Turen resulterte i en revolusjonerende dokumentarfilm der vi blant annet får se to banebrytende stunt som aldri før har vært gjort! Det var ved en ren tilfeldighet at studentene kom i kontakt med representanter fra Ekstremsportveko som også lenge hadde ønsket å lage en dokumentarfilm fra festivalen. Festivalstyret var raskt ute med å støtte prosjektet til de unge filmentusiastene. Fra denne dagen har filmen blitt til et 14 måneders prosjekt og mange lange nattetimer med arbeid. Kampen om fjellet har premierevisning på TVNorge mandag 7. desember klokken 22.

Noroff-prosjekt

Steffen André Hagen uteksaminerte fra Noroff i Bergen i 2009. Han har regi på filmen og har lært mye gjennom prosjektet. - Jeg spesialiserte meg i regi gjennom filmutdanningen på Noroff. Jeg har alltid vært svak for spillefilmer mens dokumentarsjangeren ikke egentlig har vært min greie. Jeg må innrømme at jeg forelsket meg i dette prosjektet, og Kampen om Fjellet har virkelig fått meg til å få erfare rollen som regissør i et stort team, sier Steffen. Før sommerferien 2008 plukket han ut en håndfull studenter fra klassen sin. Han hadde en klar idé på hva han ønsket å dokumentere på film fra den velkjente Ekstremsportveko på Voss. Et titalls Noroff studenter, deriblant en student ved studiet Lyd- og Musikkproduksjon står bak den ferdigstilte dokumentarfilmen. - Vi hadde et tydelig ønske om at dette skulle være en film laget av ferske filmskapere, og vi har ikke ønsket å trekke inn erfarne filmfolk til arbeidet. Det er derfor spesielt gøy å se at resultatet har en såpass høy kvalitet. Ikke minst at vi fikk solgt prosjektet inn til en stor TV-kanal som TV-Norge, sier Steffen. Filmutdannelsen på Noroff fokuserer på hele produksjonsprosessen og studentene trenes i og pitche filmene sine for større forsamlinger. - TV-Norge var første kanalen vi gikk til for og presenterte vår pilot. De kjøpte den med en gang. Dette har selvsagt gitt oss stor selvtillit på eget arbeid, sier Steffen.

Stunt, action og natur

Alle opptakene i filmen er gjort på Vestlandet og vi får se mange flotte naturbilder og imponerende skistunt. – Det er gøy å være først ut i verden til å filme nettopp disse stuntene, sier Steffen. Vestlandet er et ypperlig sted for ekstremsport, og stuntene krever en viss type fjellside som ikke finnes mange andre steder. Location var 1300 – 1400 meter over havet og var et perfekt sted for ekstremsport. Stunt nummer to i filmen, der en fallskjermhopper med Wing Suit svever i fritt fall, gjennom et hopp samtidig som en skikjører hopper over, er aldri før vært gjort. Stuntet er imponerende og krever en enorm konsentrasjon, nøyaktighet og en dose galskap. Steffen og sitt filmcrew har blitt godt kjent med fallskjermhoppere og ski kjørere gjennom produksjonen. - Det er helt vilt hvor mange grenser disse gutta sprenger, sier Steffen.

Filmen har fått mye oppmerksomhet

TVNorge har visningsrett på Kampen om Fjellet i én måned etter visningen mandag 7.desember. - Vi har fått til en veldig god kontrakt med TV-kanalen, sier Steffen. En del andre kanaler, for eksempel NRK krever ofte visningsrett på flere år når de kjøper filmer til fjernsynsvisning. Steffen sier at den korte visningsretten TV-Norge har på filmen er en stor fordel for dem selv. De har store ambisjoner for filmen videre og ønsker å prøve å selge den inn til skandinaviske fjernsynskanaler. - Vi håper at filmen kan fange interesse hos andre nordiske kanaler. Danskene er jo kjent for sin fasinasjon av norsk natur og fjellkultur, sier Steffen. Han har selv et stort ønske om etter hvert å utvide filmen med en halvtimes varighet. – Da kan vi også sende Kampen om Fjellet inn som spillefilm til ulike filmfestivaler i sjangeren dokumentar, sier Steffen. Kampen om Fjellet har til nå fått stor interesse fra flere medier og Steffen har fått god medietrening etter flere intervjuer fra ivrige journalister. Les artikkel på VG Nett.

Bachelor på AFDA University

Steffen har denne høsten tatt 30 studiepoeng i sosiologistudier på Universitetet. Over nyttår skal han ta et tredje år på bachelor ved AFDA University i Sør-Afrika. Han krysser fingrene for at han er kommet inn på regilinjen ved det prestisjetunge filmuniversitetet. Noroff Instituttet har siden i fjor hatt samarbeidsavtaler med AFDA University. Studentene kan velge mellom en rekke ulike bachelorprofiler etter to år på Noroff i Norge. Nå gjenstår det for oss i ledelsen på Noroff å ønske filmcrewet lykke til på premierefest og med visningen på TV-Norge den kommende uken!

     
Top