Tverrfaglig samarbeid mellom to kreative fagskoler.

Studentene ved Film- og TV-produksjon fikk i oppgave å produsere en musikkvideo med et eksisterende band. Håvard Prytz fikk regi og gikk straks i gang med et tverrfaglig samarbeid med lyd- og musikkstudenten, Christer Krogh. Men, det tverrfaglige stoppet ikke innad i Noroff. Til denne oppgaven skulle de også få hjelp av studenter ved fagskolen Art Complexion.

To skoler som utfyller hverandre

Art Complexion er en fagskole som underviser i forskjellige teknikker innen makeup. De utdanner profesjonelle makeupartister gjennom praktiske oppgaver rettet mot bransjen og har tett samarbeid med Det Nye, Woman, Cosmopolitan, Hotel Cæsar og maskører i Det Norske Teatret, Oslo Nye m.fl. Film- og TV-produksjon er førsteåret av et toårig løp ved Filmproduksjon hos Noroff. Musikkvideo er en av 6 obligatoriske oppgaver på førsteåret Film- og TV-produksjon. Studentene skal også lage dokumentarfilm, reklamefilm, eksperimentell film, fiksjonsfilm og til slutt eksamensfilm i valgfri sjanger. Til musikkvideoen kunne produksjonsteamet til Prytz unne seg luksusen med å ha 6 studenter fra Art Complexion som stilte til disposisjon for styling, legge sminke og spesialeffekter på aktørene.

Musikkvideo med skuddsår

Grand Cafe er et allerede godt etablert band bestående av Lyd- og musikkproduksjonsstudent Christer Krogh på vokal/gitar, Kenneth Sandberg på bass, Didrik Lund på Hammond og Thomas Pytterud på trommer. Bandet var inspirert av et tragisk trippeldrap da de skrev sangen "All we´re thinking of" og musikkvideoen skulle nettopp gjenspeile dette. Den skulle inneholde et kvalt menneske under vannskorpa i et badekar, en mann med skuddsår i hodet og en jente med strupen kuttet over. Grand Cafè stod for musikken, Prytz og produksjonsteamet skulle visualisere musikken og sørge for å få fram den rette sinnsstemningen i filmen, og sist men ikke minst, jobbet studentene fra Art Complexion med skuddsår, kuttskader, blåmerker og å finne de rette antrekkene.

Fornøyde studenter

I alt var det fire produksjonsteam som jobbet sammen med hver sin gruppe fra Art Complexion. Visningsrommet på Noroff var fylt til randen med spente studenter som skulle se det ferdige produktet pryde lerretet. Håvard Prytz ser fram til flere samarbeid med studentene fra Art Complexion. "De hadde en meget god gjennomføringsevne og jobbet spesielt bra med produsenten, Mie Louise Repål. Noe som er utrolig viktig i en filmproduksjon. Alle var effektive og stilte gladelig til disposisjon gjennom hele tagningen som varte fra torsdag t.o.m søndag." Med student Silje Haugen, som prosjektleder, kunne også studentene fra Art Complexion se tilbake på en spennende og lærerik tid med Noroffstudentene. "Dette var en todelt musikkvideo hvor vi skulle få fram konseptdelen med drap og døde mennesker i tillegg til performancedelen hvor bandet står og spiller. Vi hadde ikke klart å få fram dette uten hjelp fra Art Complexion og ser fram til å jobbe med dem ved en senere anledning" forteller Prytz.

Fellesskapsfølelse

Ved å være målrettet vil man absolutt ha alle forutsetninger for å nå langt i denne bransjen. Produsentstudent, Mie Louise Repål, forteller at denne type nettverksbygging er alfa omega både for å knytte kontakter, men også for å forstå de ulike funksjonene som er på et reelt filmset. "Vi klarte å lage en musikkvideo med mange gjenstander på et nullbudsjett. Ved å tenke kreativt klarte vi å skaffe kjøkkenbord, sprinkelseng, badekar osv. Vi har både vært på Fretex og søppeldynga for å grave fram det vi kunne bruke. Alt kan løses dersom man er åpen for det." Alle tok i noen ekstra tak for å få ferdig en produksjon som både filmstudentene, makeupstudentene og Grand Cafè kunne være stolt av.

Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion


Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion


Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion


Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion


Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion


Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion


Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion


Noroff samarbeider med fagskolen Art Complexion

     
Top