Prisen for Årets Ildsjel ble delt ut under arrangementet Diamond Awards 2011 i Bergen.

Under Diamond Awards, Noroffs årlige skoleavslutning, ble askøyværingen Camilla Fredrikke Jæger (22) kronet med den prestisjefulle tittelen “Årets ildsjel”. Men det er ikke bare på skolen hun blir lagt merke til, allerede før hun er ferdig med utdanningen står jobbtilbudene i kø. At hun tok sjansen på å forfølge drømmen om en karriere innen film kan hun takke bestemoren for.

Drømmen om en filmutdannelse

Bestemor ble en viktig rådgiver da det viktige valget om utdanning skulle tas. - Jeg hadde flere alternativer og hadde lenge lyst til å bli grafisk designer. Jeg følte derimot ikke at jeg "brant" nok for dette og på grunn av en stor interesse for film vendte jeg mer og mer mot en slags drøm - å ta en filmutdannelse. Det var faktisk min bestemor som til slutt overtalte meg til å tørre å satse på denne drømmen, forteller Camilla som studerer filmproduksjon på andre året ved Noroff i Bergen.

Svært talentfull

Camillas faglærer ved Noroff, Bjørn Bøthun, beskriver henne som en talentfull ung dame med en ekstrem arbeidskapasitet og et godt hjerte. - Camilla er virkelig en verdig vinner av prisen og har utmerket seg på mange måter under sin tid her på Noroff. Faglig sett er hun veldig dyktig og leverer alltid kvalitet i alt hun foretar seg. Hun har også et helt spesielt engasjement og driv i det hun gjør. Samtidig tar hun seg tid til å vise omsorg for andre. Hun er rett og slett limet i klassen, sier Bøthun.- Prisen for Årets Ildsjel kom veldig overraskende på Camilla selv. - Jeg hadde ikke forventet prisen men tittelen "Årets Ildsjel" er jo veldig gøy å ha med seg fra Noroff, sier Camilla entusiastisk.

Headhuntet

Allerede før Camilla var ferdig med utdanningen har flere attraktive arbeidsgivere meldt sin interesse. Noen av tilbudene har kommet fra Oslo knyttet til produksjon og innspillinger av ulike tv-serier. Andre tilbud kommer fra produksjonsselskaper i Bergen. - All interesse har gått på det gode ryktet hun har opparbeidet seg. Hun er åpenbart en attraktiv medarbeider som bransjen har fått øynene opp for allerede før hun er ferdig som student, sier Bøthun.

Alltid med et smil

- Under en av eksamensperiodene var vi oppe i en situasjon hvor vi hadde flere regissører enn produsenter. For at alle regissørene skulle få regissere en egen film laget like godt Camilla fire filmer. Det er helt ekstremt når en tenker på at én film stort sett er mer enn nok arbeid for en person. Camilla finner ellers alltid en løsning på de utfordringer hun møter på og tar gjerne på seg ulike roller. Hun har fungert som alt fra innspillingsleder, sminkør, skuespiller, musikkprodusent og andre roller som har dukket opp i hennes vei, og hun gjør det alltid med stor glede og med et smil, forteller Bøthun.

Mer informasjon om Noroffs Diamond Awards.

alt

Foto: Henriette Vistnes

alt

Foto: Henriette Vistnes

     
Top