Som ny i filmbransjen er det viktig å gripe alle muligheter som dukker opp. Det har filmstudent Tomas Tønder (20) fått erfare.

Tidligere i år var han kameraassistent på settet til musikkvideoen «Sunrise» av Alexandra Joner og Madcon. Der knyttet han verdifulle kontakter som resulterte i en tur til Italia sammen med regissør og fotograf Olav Stubberud. Her fikk Tomas gjøre foto på Turbonegers nye musikkvideo, «You Give Me Worms».

Tomas studerer filmproduksjon ved Noroff med foto som fordyping og er sikker på at han har valgt riktig karrierevei. Selv om det er spennende dager legger han ikke skjul på at det kreves hard jobbing og en god dose tålmodighet for å lykkes. – Mitt beste tips til andre som ønsker seg opp og frem i denne bransjen er å ta alle jobber du kan få. Det nytter ikke å være kresen, sier Tomas.

På settet til Alexandra Joner

- Under innspillingen av «Sunrise» jobbet jeg som kameraassistent for Robert Erstad som er fotolærer ved Noroff i Oslo. Som kameraassistent har jeg ansvar for å holde orden på alt av kamerautstyr samtidig som jeg også «slater» (styrer filmklapperen foran kamera), sier Tomas.

Til Italia med Turboneger

- «Sunrise» er til nå den største filmproduksjonen jeg har vært en del av og var en veldig fin erfaring og opplevelse. Det er takket være denne produksjonen at jeg fikk reise til Italia tidlig i mai og være med på innspillingen av Turbonegers nye musikkvideo «You Give Me Worms». Det å delta på slike store produksjoner er spesielt verdifullt og jeg har knyttet viktige kontakter som forhåpentligvis fører til flere nye og spennende jobber i fremtiden, sier Tomas.

Nettverk er viktig

Tomas har et tips til andre som drømmer om å jobbe innen film. - Jeg har lært at det å komme i posisjon til å få jobber i denne bransjen handler mye om kontakter og nettverk. Kjenner jeg noen som jobber med en musikkvideo kan de ringe meg og be meg møte opp på settet for å hjelpe til med ting og tang. Det er sånn det egentlig har startet for meg, sier Tomas.

artikkel_jpg

     
Top