– Hvis man studerer digital markedsføring vil man aldri kjede seg, sier faglærer Ida Serneberg.

Ida Serneberg er faglærer på digital markedsføring på Noroff Oslo. Hun ser frem til et nytt undervisningsår.

– Digital markedsføring er et særdeles spennende fag siden det er i stor endring og blir stadig viktigere. Hvis man studerer digital markedsføring vil man aldri kjede seg. Det finnes alltid noe nytt å lære og dette er faget for den nysgjerrige, sier Serneberg.

– Etter studiet kan studentene kan jobbe som blant annet digital rådgiver, SEO-spesialist, innholdsprodusent, prosjektleder, campaign manager og lignende, sier hun.

Dette er faget for den nysgjerrige.Ida Serneberg

– Hva kan studentene vente seg dette studieåret?

– Studentene vil bli kjent og fortrolig med hands-on-verktøy for å kunne mestre rollen som digital markedsfører. Samtidig forsøker vi å løfte blikket og forstå det store bildet om hva digitalisering faktisk dreier seg om, og hvordan dette endrer spillereglene for hele samfunnet. 

I tillegg til Noroff Oslo, er utdanningen tilgjengelig via Nettstudier

Artikkelen fortsetter...

Digital markedsføring, Nettstudier

Nettstudier: I tillegg til Noroff Oslo er digital markedsføring tilgjengelig som nettstudium. Foto: Adobe Stock.

Bevisstgjøring rundt sensitiv informasjon

Serneberg trekker frem formidlingsevne og personvern som fokusområder fremover:

– Som markedsfører har det alltid vært viktig å være en god formidler, men vi må kunne være fortrolig med å fortelle budskap på mange forskjellige måter, audiovisuelt, tekstuelt og visuelt. Vi må i større grad en noensinne være storydoers, ikke bare storytellers.

Vi må fokusere på livslang læring.Ida Serneberg

– Det er også spennende å følge med på og ta del i etikk innenfor faget. GDPR, som er EU-forordningen om hvordan vi bruker og oppbevarer data, er bare starten på en bevisstgjøring rundt sensitiv informasjon og hvordan den kan og bør brukes på en riktig måte.

– Ser du noen utvikling i enkelte kanaler som man bør være oppmerksom på?

– Vi ser at medielandskapet i dag er mye mer bevegelig og fragmentert enn noensinne.

Hun utdyper:

– Nå som vi ikke har noen som helst garanti for at de kanalene vi bruker i dag er de samme tre år frem i tid, er det viktig å ikke bli for kanal-spesifikk. Vi må heller fokusere på nødvendige verktøy for å opprettholde livslang læring, slik at man alltid holder seg aktuell og relevant som markedsfører fremover. Det er tydelig at vi begynner å fokusere mer på kvalitet enn kvantitet når det gjelder innhold, uavhengig av kanal.

Artikkelen fortsetter...

Digital markedsføring, Noroff Oslo

Noroff Oslo. Foto: Jeanette L. Bækkevold

Starter eget mediebyrå

Ida sier at studentene tidlig i første semester starter eget mediebyrå:

– Tidlig i studiet er studentene med og starter opp et mediebyrå sammen. Der jobber vi med reelle caser og bedrifter for å forstå arbeidsdagen til en digital markedsfører.

Noroff er en game-changer i bransjen.Ida Serneberg

Muligheten til å påvirke sin studiehverdag er stor, i følge Serneberg:

– Formen på undervisning er preget av feedback-kultur med tett dialog mellom lærere og studenter. Vi jobber på tvers av fag og studentene får stor mulighet til å påvirke studiet sitt.

– Det er ingen tvil om at samfunnet er i stor endring og at vi står mitt i et digitalt paradigmeskifte. Samtidig ser vi at mange utdanningsinstitusjoner står på samme sted som for 30 år siden. Her er Noroff virkelig en game-changer i bransjen, sier hun.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top